Ελλάδα

Σχολεία άνοιγμα: Αγώνας για την ομαλή επιστροφή των μαθητών [vid]

Σχολεία άνοιγμα: Αγώνας για την ομαλή επιστροφή των μαθητών [vid]
Σχολεία άνοιγμα: Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τους τρόπους της ομαλής επιστροφής στις τάξεις.

To πρώτο κουδούνι είναι προγραμματισμένο για τις 7 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε λιγότερο από έναν μήνα και όπως διαβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, πριν από μερικές ημέρες το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει αλλά προς το παρόν εξετάζονται όλα τα δεδομένα.

«Βεβαίως και θα ανοίξουν. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ακολουθούν το κανονικό τους πρόγραμμα. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να υποδεχτούν τα παιδιά μας», τόνισε η Αναστασία Γκίκα. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, με το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας να εξετάζει τους τρόπους της ομαλής επιστροφής στις τάξεις.

«Οι αποφάσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία θα ληφθούν μετά από συζήτηση με την Επιτροπή των ειδικών με βάσει τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία. Πρώτο μέλημά μας εξάλλου, η προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά μέλημά μας είναι και να στηριχθεί απρόσκοπτα η σχολική χρονιά και η εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε η κα Κεραμέως. Ωστόσο, ακόμα όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και εξετάζονται όλες οι παράμετροι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχώς αυξάνεται

Ενδεικτικά να αναφέρουμε, πως ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων είναι παγιωμένος τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό μέχρι και σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. 1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, νοσηλεύονται 22 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 νεκρούς συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments