Διεθνή

Ακάρ Γαλλία: Οποιαδήποτε επέμβαση εναντίον μας δεν θα μείνει αναπάντητη

Ακάρ Γαλλία: Οποιαδήποτε επέμβαση εναντίον μας δεν θα μείνει αναπάντητη
Ακάρ Γαλλία: Σκληρή επίθεση εναντίον της ευρωπαϊκής χώρας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Με νέες προκλητικές δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επιτίθεται εναντίον της Γαλλίας και της ενισχυμένης στρατιωτικής παρουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«H σύμμαχος μας χώρα που δεν έχει σχέση με την περιοχή έχει ανακοινώσει πως θα αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό δεν αρμόζει στο πνεύμα της συμμαχίας. Οποιαδήποτε επέμβαση εναντίον των πλοίων μας δεν θα έμενε αναπάντητη και δεν θα μείνει. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασιστικοί» υποστήριξε ο Ακάρ. Και όπως ανέφερε, «είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στις θάλασσες μας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τηλεδιάσκεψη με μέλη φρεγατών που συνοδεύουν το Oruc Reis είχε ο Χουλουσί Ακάρ. Μάλιστα, το αρχηγείο του τουρκικού στόλου επισκέφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς των υπολοίπων ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας. Εκεί, φέρεται να επικοινώνησε με τον στόλο που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis, το οποίο βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, προκειμένου να παρακολουθήσει τις κινήσεις του.

Στον αντίποδα, πριν από μερικές ημέρες η Άγκυρα έδειξε μια πιο ήπια στάση και φαίνεται πως η Τουρκία ήθελε να επιλύσει μέσω του διαλόγου το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Όμως, προσέθεσε πως η Άγκυρα θα υπερασπισθεί «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της» στην περιοχή.

Εξάλλου, πρόκειται για μια πάγια στάση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος σε άλλες του δηλώσεις σχολίασε ότι πάρθηκαν όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, ενδιαφερόντων και συμφερόντων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, χτεσινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ακάρ επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης με το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, με αρχηγεία των τριών όπλων επίσης με μονάδες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments