Ελλάδα

Καστοριά χαλαζόπτωση: Ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια, καλλιέργειες και αυτοκίνητα

Καστοριά χαλαζόπτωση: Ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια, καλλιέργειες και αυτοκίνητα
Καστοριά χαλαζόπτωση: Καταστροφές στην πόλη της Μακεδονίας. Σπίτια, καλλιέργειες και αυτοκίνητα στο έλεος του χαλαζιού.

Δεκαπενταύγουστος αλλά οι κακοκαιρία χτύπησε ορισμένες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες. Στην Καστοριά τα πράγματα πήγαν χειρότερα καθώς το μεσημέρι σημειώθηκε χαλαζόπτωση σε διάφορες περιοχές με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο από την περιοχή, το χαλάζι σε ορισμένες περιπτώσεις είχε μέγεθος καρυδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sentra.com.gr από τη χαλαζόπτωση έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές σε αυτοκίνητα, οροφές σπιτιών και σε καλλιέργειες στην Πτελέα, το Κρανοχώρι και άλλες περιοχές της Καστοριάς. Παράλληλα, ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονα φαινόμενα σημειώθηκαν σε όλο τον νομό της Καστοριάς.

Υπήρχε προειδοποίηση της ΕΜΥ για μεταβολή του καιρού σε περιοχές της χώρας.  Τα γενικά χαρακτηριστικά και οι προειδοποιήσεις σχετικά με την πρόγνωση για τον καιρό για σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου αναφέρουν πως θα σημειωθεί πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα βόρεια μετά το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και την ανατολική) από αργά το απόγευμα, και στη Θράκη το βράδυ.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
svg%3E

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ ενώ τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, από αργά το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, κυρίως στη κεντρική και ανατολική. Τα έντονα φαινόμενα τη νύχτα θα επηρεάσουν και τη Θράκη.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments