Ελλάδα

Πρόστιμα κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα νησιά επειδή παραβιάζουν τα μέτρα κατά του ιού

Πρόστιμα κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα νησιά επειδή παραβιάζουν τα μέτρα κατά του ιού
Πρόστιμα κορωνοϊός: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι των Αρχών για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας του ιού.

«Βροχή» φαίνεται πως πέφτουν τα πρόστιμα στα νησιά, καθώς πολλοί δεν προσαρμόζονται στα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει έξι συλλήψεις μόνο σε 24 ώρες στη Ζάκυνθο, ενώ «βαριά καμπάνα» έχει πέσει και σε ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις και επιβολή προστίμων πολλών χιλιάδων ευρώ έφεραν, το τελευταίο 24ωρο. Εντατικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα Ιόνια Νησιά, από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στην Κέρκυρα σημειώθηκαν δύο συλλήψεις και μία στους Παξούς, για παράβαση της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, και επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ έκαστος και τριήμερη αναστολή λειτουργίας. Επίσης, μία παράβαση σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, για μη τήρηση του μέτρου των επιβεβλημένων τετραγωνικών ανά άτομο με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ, καθώς και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Παράλληλα, πρόστιμα 3.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας, επιβλήθηκαν σε καταστηματάρχες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο λόγω της παράβασης της απαγόρευσης όρθιων πελατών. Επιπλέον, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ σε 20 στην Κέρκυρα και 5 στην Κεφαλονιά, για μη χρήση μάσκας. Οι δικογραφίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, που σχηματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε βάρος των έξι συλληφθέντων στα Ιόνια Νησιά, θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Και φαίνεται πως συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι των αρμόδιων Αρχών για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, ενώ και τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή». Να θυμίζουμε πως σε απόγνωση βρέθηκε ένας επιχειρηματίας στο Ναύπλιο, ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα μετά το πρόστιμο και το «λουκέτο». Εξάλλου, 52.210 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12 Αυγούστου στη χώρα, εκ των οποίων εντοπίστηκαν έξι παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 00:00 όπου επιβλήθηκε το πρόστιμο των 10.000 ευρώ στον κάθε επιχειρηματία, καθώς και τριήμερη αναστολή λειτουργίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments