Αθλητισμός

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Στη λίστα της Νάπολι ο Έλληνας αμυντικός

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Στη λίστα της Νάπολι ο Έλληνας αμυντικός
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Τον κεντρικό αμυντικό της Άρσεναλ φαίνεται πως θέλει να κάνει δικό της η ιταλική ομάδα.

Στη μεταγραφική λίστα της Νάπολι φαίνεται πως βρίσκεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο ιταλικός σύλλογος αναμένεται να κάνει κίνηση για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών, παρά το γεγονός πως υπάρχουν ήδη στο ρόστερ οι Κουλιμπαλί, Μανωλάς και Μακσίμοβιτς. Έτσι, σύμφωνα με τις φήμες ο ένας από τους δύο αυτούς παίκτες είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, ο οποίος έχει σημαντικά περιορισμένο χρόνο συμμετοχής από όταν ανέλαβε την ομάδα ο Μικέλ Αρτέτα, βρίσκεται στο μυαλό του Τζενάρο Γκατούζο. Όπως βρίσκεται και ο Γκάμπριελ της Λιλ. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος στόπερ θέλει να πάει στη Νάπολι, άλλα η μετακίνηση του είναι δύσκολη με δεδομένο ότι η γαλλική ομάδα ζητά αρκετά χρήματα για να τον παραχωρήσει.

Υπενθυμίζεται πως την εφετινή σεζόν, ο Παπασταθόπουλος είχε 29 συμμετοχές με τη φανέλα των “κανονιέρηδων”. Αυτή η περίοδος δεν είναι και η καλύτερη που περνάει στο Λονδίνο καθώς με τον Μικέλ Αρτέτα δεν πατάει και πολύ το χορτάρι. Η Νάπολι λοιπόν, φαντάζει ιδανικός προορισμός. Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης έχει ήδη εμπειρίες από το πρωτάθλημα της Ιταλίας αφού στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Τζένοα και της Μίλαν.

Το who is who του Σωκράτη Παπασταθόπουλου:

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην ομάδα του Αίαντα Καλαμάτας και έπειτα στην ομάδα του Απόλλωνα Πεταλιδίου, απ’ όπου το 2005 τον απέκτησε η ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο του 2006 αγωνίστηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου για να επιστρέψει στην ΑΕΚ μετά από 6 μήνες. Την 1η Αυγούστου 2008, μετεγγράφηκε έναντι 3,8 εκατομμυρίων ευρώ στην ιταλική Τζένοα, από την οποία τον απέκτησε η Μίλαν τον Ιούλιο του 2010 έναντι του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και την παραχώρηση τριών παικτών από τις ακαδημίες της, με τη μορφή δανεισμού.

Στους “ροσονέρι” δεν κατάφερε να καθιερωθεί, με αποτέλεσμα την αμέσως επόμενη χρονιά να επιστρέψει στην Τζένοα, ως αντάλλαγμα στο πλαίσιο της μετεγγραφής του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Δεν παρέμεινε ωστόσο στην προηγούμενή του ομάδα και στη γνώριμή του Γένοβα, καθώς στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός στη γερμανική Βέρντερ Βρέμης, από την οποία και αποκτήθηκε με κανονική μετεγγραφή την επόμενη χρονιά, έπειτα από τις πολύ καλές του εμφανίσεις του.

Από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και το 2018 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία τον απέκτησε έναντι 9,9 εκατομμυρίων ευρώ και αποτέλεσε τότε τη δεύτερη ακριβότερη μετεγγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, μετά από αυτήν του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην Ντιναμό Μόσχας το 2005. Τον Ιανουάριο του 2017 αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός της Μπουντεσλίγκα για το πρώτο μισό της περιόδου 2016-17.  Στις 2 Ιουλίου 2018 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην Άρσεναλ με συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments