Ελλάδα

Α. Τ. Αγίου Παντελεήμονα: Σε καραντίνα 12 αστυνομικοί μετά από επαφή με θετικό κρούσμα

Α. Τ. Αγίου Παντελεήμονα: Σε καραντίνα 12 αστυνομικοί μετά από επαφή με θετικό κρούσμα
Α. Τ. Αγίου Παντελεήμονα: Σε καραντίνα 12 αστυνομικοί μετά από επαφή με θετικό κρούσμα.

Δώδεκα αστυνομικοί στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα τέθηκαν σε καραντίνα μετά από επαφή τους με θετικό κρούσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με συλληφθέντα ο οποίος αργότερα διαγνώστηκε θετικός.

Η πληροφορία αυτή έρχεται ως συνέχεια της είδησης πως άλλοι εννιά αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων να κάνει λόγο για ανησυχητική εξέλιξη καθώς όπως τόνισε οι αστυνομικοί δεν έχουν θωρακιστεί απέναντι στην επιδημία και σε πολλές περιπτώσεις δεν διενεργούνται τεστ. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε ο κίνδυνος για τη διασπορά του ιού είναι μεγάλος καθώς οι αστυνομικοί έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο λόγο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εννέα περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί σε 48 ώρες μόνο στη Θεσσαλονίκη ενώ περισσότεροι από 20 είναι οι ασθενείς σε όλη τη χώρα. Πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στο Τμήμα Τροχαίας Θέρμης και ακολούθησαν επτά ακόμα, ενώ βρέθηκε θετικός και ένας αστυνομικός από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαπιστώθηκε πως νοσεί από Covid-19 ενώ βρισκόταν σε άδεια.

Όπως καταγγέλλει στο in.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, τα προβλήματα των αστυνομικών δεν περιορίζονται στα κρούσματα, καθώς σημαντικό ζήτημα έχει προκύψει και με τα τεστ για να φανεί ποιοι είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

Μάλιστα τονίζει ότι μια διμοιρία των ΜΑΤ είναι σε καραντίνα τις τελευταίες 7 ημέρες χωρίς να έχει υποβληθεί σε έλεγχο, ενώ μια ακόμα έκανε το τεστ το Σάββατο και θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα την Τετάρτη.

«Δεν γνωρίζουμε τι θα συναντήσουμε καθημερινά στο δρόμο» υπογραμμίζει και προσθέτει πως οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορωνοϊό στις υπηρεσίες τους. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν πως μέχρι στιγμής έχουν παρθεί, από πλευράς της Ηγεσίας και των κατά τόπους Διοικήσεων, ελάχιστες πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της υγείας του αστυνομικού προσωπικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. «Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η συντριπτική πλειονότητα των γραφείων που εξυπηρετούν το κοινό δεν διαθέτουν προστατευτικά διαχωριστικά plexiglass και οι αστυνομικοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως «για ακόμα μια φορά αποδεικνύονται τα αργά αντανακλαστικά των αρμοδίων να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία, ακόμα κι όταν αφορά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η εξάπλωση της πανδημίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments