Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα – Κατέληξε 88χρονος

Ελλάδα κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα – Κατέληξε 88χρονος
Ελλάδα κορωνοϊός: Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τα 233, ενώ ο ηλικιωμένος με υποκείμενα νοσήματα που ήταν τρόφιμος του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης.

Άλλος ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα μας καθώς το βράδυ της Τρίτης κατέληξε ένας 88χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τα 233, ενώ ο ηλικιωμένος με υποκείμενα νοσήματα που ήταν τρόφιμος του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο καθώς και δύο ακόμη νεκρούς.

269 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 269 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το ΑΧΕΠΑ παύει προσωρινά να είναι νοσοκομείο αναφοράς

Το ΑΧΕΠΑ παύει προσωρινά να είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό λόγω της εμφάνισης 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τις 21 Αυγούστου το νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments