Πολιτική

Μητσοτάκης ΔΕΘ: Αυτά είναι τα πέντε μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης ΔΕΘ: Αυτά είναι τα πέντε μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης ΔΕΘ: Η φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού. Έτσι, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε περιορισμένο ακροατήριο όπου αναμένεται να ανακοινώσει 5 μέτρα ελάφρυνσης.

Η φετινή ΔΕΘ -85η στη σειρά- ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού. Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε περιορισμένο ακροατήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά από φορολογικές μειώσεις που θα περιλαμβάνονται στα μέτρα ελάφρυνσης, τα οποία σχεδίαζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης μέσα στα μέτρα περιλαμβάνονται:

  • Ένας γύρος ακόμα επιστρεπτέας προτακαβολής προς τις επιχειρήσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ
  • Άμεση καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η πληρωμή θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο, χωρίς η κυβέρνηση να περιμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθεί μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες
  • Σταδιακή μείωση της εισφοράς Αλληλεγγύης, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει και τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος
  • Οικονομική στήριξη των εποχικά εργαζομένων

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, στοχεύει στην ελάφρυνση επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχουν πληγεί πολύ τους τελευταίους μήνες και μετά την έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην εκταμίευση των χρημάτων για την κάλυψη των αναγκών με τη λήψη μέτρων, τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να εκταμιευθούν τα απαραίτητα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Να σημειώσουμε ότι η ΔΕΘ δεν πρόκειται να διεξαχθεί φέτος. Στις 10 Αυγούστου η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι: «Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο».

Η φετινή Έκθεση θα είχε ως τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. Το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του είχε ανακοινώσει ότι: «Η κυβέρνηση, ορθά πράττοντας, έθεσε σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών όπως και των επισκεπτών της ΔΕΘ και έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τη φετινή Έκθεση».

Το Επιμελητήριο σημειώνει ακόμη ότι με την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ» χάθηκε -προσωρινά- μια μοναδική ευκαιρία η Γερμανία να παρουσιάσει στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, το ισχυρό δυναμικό της στο πεδίο των επενδύσεων, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και εν γένει της επιχειρηματικότητας» ωστόσο «ευελπιστεί ότι σε μια από τις επόμενες διοργανώσεις της ΔΕΘ θα δοθεί η δυνατότητα στη Γερμανία να φιλοξενηθεί ως τιμώμενη χώρα».

Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, Το Επιμελητήριο ανακοινώνει ότι ορισμένες θα διεξαχθούν ψηφιακά το φθινόπωρο ή το αργότερο έως τέλος του έτους, ενώ οι υπόλοιπες θα μεταφερθούν για την άνοιξη του 2021 «με την προοπτική να υλοποιηθούν είτε βάσει ενός υβριδικού μοντέλου διοργάνωσης, είτε αμιγώς ψηφιακά».

Δείτε και ρεπορτάζ του Star όσον αφορά τα μέτρα που σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση το Φθινόπωρο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments