Πολιτική

Παναγιωτόπουλος σε κυβερνήτη «Λήμνου»: «Είσαι μάγκας, συγχαρητήρια»

Παναγιωτόπουλος σε κυβερνήτη «Λήμνου»: «Είσαι μάγκας, συγχαρητήρια»
Παναγιωτόπουλος σε κυβερνήτη «Λήμνου»: Επικοινωνία μέσω ασυρμάτου είχε ο υπουργός Άμυνας με τον αντιπλοίαρχο Ι. Σαλιάρη, τον οποίο συνεχάρη λέγοντάς του χαρακτηριστικά «Είσαι μάγκας, συγχαρητήρια».

Με τον κυβερνήτη της φρεγάτας Λήμνου είχε επικοινωνία ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τον οποίο συνεχάρη για τη ναυτοσύνη του. Στη φρεγάτα Λήμνος είχε προσκρούσει τουρκική φρεγάτα με κίνδυνο η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου. Ωστόσο η ελληνική πλευρά κράτησε την ψυχραιμία της και έτσι το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια.

Ο υπουργός μίλησε με τον αντιπλοίαρχο Ι. Σαλιάρη λέγοντάς του, όπως αναφέρεται στον «ΒΗΜΑτοδότη» «είσαι μάγκας κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια». Ο αντιπλοίαρχος φέρεται να απάντησε ότι έκανε το καθήκον του και ότι είναι τιμή του που συνομιλεί με τον υπουργό Άμυνας.

Το χρονικό της επακούμβησης

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» από λάθος χειρισμού του κυβερνήτη της και επειδή επιχείρησε να προκαλέσει, προσέκρουσε στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Το τουρκικό σκάφος δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με το μπροστινό της ελληνικής φρεγάτας. Αποτέλεσμα ήταν η τουρκική φρεγάτα να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη της σε αντίθεση με την «Λήμνος» που συνέχισε την αποστολή της στη ΝΑ Μεσόγειο, παρακολουθώντας τις κινήσεις του Oruc Reis.

Συνωστισμός πολεμικών πλοίων με «φόντο» το Oruc Reis

Τουλάχιστον 40 τουρκικά πολεμικά πλοία με αντίστοιχο αριθμό ελληνικών να τα έχουν υπό στενή παρακολούθηση εμφανίζονται -τα στίγματα τους- στα ελληνοτουρκικά ραντάρ, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα. Ο συνωστισμός αυτός, πολεμικών πλοίων, τις τελευταίες ώρες, σε μια μικρή περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, είναι σχετικός με τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ότι υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος.

Χθες Δευτέρα 17 Αυγούστου τούρκικο δημοσίευμα ανέφερε πως ετοιμάζεται και τρίτο γεωτρύπανο να βγει στην Αναοτολική Μεσόγειο, πράγμα που δείχνει ότι η ένταση δεν είναι εύκολο να αποκλιμακωθεί.

Μάλιστα στην περιοχή δεν πλέουν μόνο ελληνικά και τουρκικά πλοία. Έντονη είναι η παρουσία και ευρωπαϊκών πλοίων. Είναι χαρακτηριστικός πως έξω από την Λέσβο, πλέει η γερμανική φρεγάτα «Μπερλίν» η οποία όμως παρακολουθεί το προσφυγικό, ενώ εκεί στα ανοικτά της Κρήτης βρίσκεται και η γαλλική «Λαφαγιέτ», η οποία προσφάτως συνόδευσε το γαλλικό ελικοπτεροφόρο στις κοινές ασκήσεις με τα ελληνικά πολεμικά πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι στην Σούδα αναμένεται και η αμερικανική γιγαντιαία πλατφόρμα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments