Ελλάδα

Φωτιά σε ελληνικό πλοίο: Νεκρός 55χρονος Έλληνας ναυτικός σε πυρκαγιά στην Αραβική Θάλασσα

Φωτιά σε ελληνικό πλοίο: Νεκρός 55χρονος Έλληνας ναυτικός σε πυρκαγιά στην Αραβική Θάλασσα
Φωτιά σε ελληνικό πλοίο: Νεκρός 55χρονος Έλληνας μέλος του πληρώματος στην πυρκαγιά που ξέσπασε εν πλω ανοιχτά της Αραβικής Χερσονήσου.

Νεκρός είναι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ένας 55χρονος Έλληνας μέλος του πληρώματος στο ελληνικό πλοίο Φανερωμένη που πλέει στην Αραβική Θάλασσα, ανοιχτά της αραβικής χερσονήσου. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν ως δεύτερος μηχανικός στο πλοίο που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα γύρω στις 4πμ τοπική ώρα. Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έγινε έκρηξη.

Στο πλοίο υπάρχει ακόμα ένας ελαφρά τραυματίας, ο 26χρονος τρίτος μηχανικός, επίσης Έλληνας, ενώ το πλήρωμα του πλοίου ήταν συνολικά 18 άτομα, μεταξύ των οποίων 5 Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι είναι ναυτικοί από τις Φιλιππίνες.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», το οποίο κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι Αρχές από την Ινδία επικοινωνούν με το πλήρωμα του καραβιού, ενώ σωστικά συνεργεία έχουν καταφέρει να φτάσουν στο σημείο.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του etnos.gr, η φωτιά έχει κατασβεστεί, ενώ το πλοίο παραμένει ακυβέρνητο. Τα μέλη του πληρώματος βρίσκονται επί του πλοίου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ινδίας, οι οποίες, όπως ανέφεραν, έχουν ζητήσει τη συνδρομή από παραπλέοντα σκάφη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments