Ελλάδα

Πτήση Ρόδος Αθήνα: Χαμός με τουρίστα που δεν ήθελε να φορέσει μάσκα

Πτήση Ρόδος Αθήνα: Χαμός με τουρίστα που δεν ήθελε να φορέσει μάσκα
Πτήση Ρόδος Αθήνα: Προκλητικός ο Πολωνός τουρίστας, που δεν δεχόταν να πειθαρχήσει στις οδηγίες.

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση από Ρόδο για Αθήνα όταν ένας τουρίστας εξέφρασε την άρνησή του να βάλει μάσκα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη «Ροδιακή», Πολωνός τουρίστας, που ταξίδευε από τη Ρόδο για την ελληνική πρωτεύουσα με το απογευματινό δρομολόγιο αεροπορικής εταιρείας, κατάφερε να αναστατώσει τον κόσμο και να διαπληκτιστεί με το πλήρωμα και τους επιβάτες, αρνούμενος να φορέσει μάσκα, όπως οι υπόλοιποι επιβάτες.

Τη μια έβαζε και την άλλη έβγαζε εντελώς τη μάσκα προστασίας με επιδεικτικό μάλιστα τρόπο, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα και σε όσους επιβάτες επιχείρησαν να του ζητήσουν να ακολουθήσει τις οδηγίες του πληρώματος. Άτομα που επέβαιναν στην ίδια πτήση υποστήριξαν, μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης, ότι ο εν λόγω τουρίστας ήταν δύστροπος, εριστικός και δεν άκουγε κανέναν, αλλά ούτε και πειθαρχούσε στις υποδείξεις του πληρώματος.

Το επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και στους επιβάτες αποφεύχθηκε, πάντως, χάρη στη στάση που επέδειξαν οι πιο ψύχραιμοι. Όπως και να έχει όμως, για το περιστατικό ενημερώθηκε η ασφάλεια του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν ακόμα στον αέρα, με αποτέλεσμα μόλις προσγειώθηκε να προσαχθεί ο νεαρός Πολωνός στο τμήμα ασφαλείας. Εκεί έδωσε εξηγήσεις, αν και δεν συνελήφθη, αλλά του επιβλήθηκε τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο.

Οδηγίες για τους ταξιδιώτες

Ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται πολύ υψηλός. Συνιστάται να αποφύγετε το ταξίδι, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Έως σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο. Συνιστάται ισχυρά η αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου δηλαδή άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Πριν το ταξίδι συνιστάται:

  • Να ενημερώνεστε για τους περιορισμούς σχετικά με τα ταξίδια στον προορισμό σας. Πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια και τους περιορισμούς που ισχύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανευρίσκονται πατώντας εδώ. Αν ταξιδεύετε προς άλλες χώρες μπορείτε να ενημερώνεστε από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Υγείας της χώρας που θα επισκεφθείτε.
  • Να αναβάλετε το ταξίδι σας αν έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας συνιστάται:

  • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
  • Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
  • Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα αν έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
  • Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

Μετά την επιστροφή συνιστάται:

  • Να παρακολουθήσετε την υγείας σας για 14 ημέρες.
  • Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments