Ελλάδα

Τεστ κορωνοϊού λιμάνια: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Πειραιά

Τεστ κορωνοϊού λιμάνια: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Πειραιά
Τεστ κορωνοϊού λιμάνια: Δειγματοληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό θα διενεργούνται καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά από την Περιφέρεια Αττικής.

Από δειγματοληπτικό έλεγχο για πιθανή λοίμωξη από κορωνοϊό, θα περνούν όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν από τις διακοπές τους στα νησιά στο λιμάνι του Πειραιά. Το μόνιμο κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα παραμένει στο λιμάνι σε καθημερινή βάση προκειμένου να πραγματοποιεί τα τεστ.

Σύμφωνα με τα δρομολόγια, οι έλεγχοι θα διενεργηθούν ως εξής:

  • Σήμερα, Τετάρτη 19 Αυγούστου, Παρασκευή 21 Αυγούστου και Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 14:40, στην Πύλη Ε7 (άφιξη Blue Star Patmos).
  • Αύριο, Πέμπτη 20 Αυγούστου, και Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 10:10, στην Πύλη Ε1 (άφιξη Blue Star Chios).

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 150 δειγματοληπτικούς ελέγχους  διενεργήθηκαν χθες σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα, όπως πυρετός ή βήχας, που επέστρεφαν στην Αττική, κυρίως από προορισμούς υψηλής επικινδυνότητας. Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Περιφέρειας – ΙΣΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας της λοίμωξης COVID-19.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ανέφερε σχετικά: «Με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, θα κάνουμε όσους ελέγχους χρειαστεί, προκειμένου να συμβάλλουμε στοχευμένα στην αποτελεσματική προστασία των πολιτών και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα».

Αρνητικά όλα τα τεστ της Κυριακής:

Αξίζει να τονιστεί πως αρνητικά είναι τα αποτελέσματα σε όλα τα τεστ κορωνοϊού που έλαβαν χώρα την Κυριακή 16 Αυγούστου στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας. Η λήψη έγινε από τον ρινοφάρυγγα και αναλύθηκε με τη μέθοδο PCR. Η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ήταν μεγάλη, καθώς τόσο στον Πειραιά όσο και στη Ραφήνας διενεργήθηκαν, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών και με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών, πάνω από 300 δειγματοληπτικοί, επιδημιολογικοί έλεγχοι.

Νέο ρεκρό κρουσμάτων:

Εν τω μεταξύ χθες, ο  ανακοίνωσε για ακόμη μία ημέρα τριψήφιο νούμερο νοσούντων. Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά για 269 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 7.472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

  • 1.742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3.516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης υπάρχουν 2 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 232 νεκροί συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments