Οικονομία

Βρετανία κορωνοϊός: Η αλυσίδα καταστημάτων Marks and Spencer καταργεί 7.000 θέσεις εργασίας

Βρετανία κορωνοϊός: Η αλυσίδα καταστημάτων Marks and Spencer καταργεί 7.000 θέσεις εργασίας
Βρετανία κορωνοϊός: Η πανδημία του φονικού ιού έχει επηρεάσει τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων.

Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικού εμπορίου Marks and Spencer ανακοίνωσε την κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας στη διάρκεια των τριών προσεχών μηνών εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας και της μείωσης της προσέλευσης πελατών στα καταστήματα.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 80.000 εργαζομένους στον κόσμο, εξηγεί σε ανακοίνωσή του πως αυτές οι μειώσεις του εργατικού δυναμικού του θα πραγματοποιηθούν κυρίως σε εθελοντική βάση ή μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Τα καταστήματα Marks and Spencer αναφέρουν πως σκοπεύουν να προσαρμοσθούν στην αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών και να προωθήσουν τις online δραστηριότητές τους.

Ο κορωνοϊός επηρεάζει πολλές γνωστές εταιρείες όπως η Airbnb και η Airbus 

Πάντως, δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικό εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του φονικού ιού και των μέτρων απαγόρευσης, ανακοίνωσε με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο. «Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, που έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Παράλληλα, η εταιρεία Airbus ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 11% του δυναμικού της, σε όλον τον κόσμο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και δεν αποκλείει την πιθανότητα να προχωρήσει σε άμεσες απολύσεις προσωπικού. Περίπου 5.100 θέσεις θα καταργηθούν στη Γερμανία, 5.000 στη Γαλλία, 1.700 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 900 στην Ισπανία και 1.300 σε εγκαταστάσεις της σε άλλες περιοχές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών υποστηρίζει ότι το μέλλον της διακυβεύεται λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που έπληξε σοβαρά τις αερομεταφορές. Η εταιρεία είχε ήδη συμφωνήσει να περικόψει 900 θέσεις εργασίας από τη μονάδα Premium AEROTEC στη Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments