Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Διακόπουλος: «Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια»

ΣΥΡΙΖΑ Διακόπουλος: «Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια»
ΣΥΡΙΖΑ Διακόπουλος: Σχόλιο μετά την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανακοίνωση – σχόλιο εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξανδρου Διακόπουλου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει για την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού ότι ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία «εξαναγκάστηκε σε παραίτηση» γιατί «είπε την αλήθεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση – σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis.

Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει».

Η παραίτηση Διακόπουλου

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος παραιτήθηκε μετά τη δήλωσή του για το Oruc Reis που προκάλεσε σάλο. Από την πρώτη στιγμή μετά τις δηλώσεις του αντιναυάρχου ε.α., η δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Άμυνας ήταν μεγάλη. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κινήθηκε τελείως αντίθετα από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης που έλεγε ότι το Oruc Reis δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει έρευνες.

Στη συνέχεια ο κ. Διακόπουλος ανασκεύασε, αλλά αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε, το Μαξίμου είχε φροντίσει να τον «αδειάσει» από την πρώτη στιγμή, κάνοντας λόγο για «προσωπική τοποθέτηση» του τέως -πλέον- συμβούλου του πρωθυπουργού.

Όπως λέει ο κ. Διακόπουλος στην επιστολή παραίτησής του «η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου».

«Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments