Διεθνή

Κίνα κορωνοϊός: 17 κρούσματα μόλυνσης από τον ιό σε 24 ώρες

Κίνα κορωνοϊός: 17 κρούσματα μόλυνσης από τον ιό σε 24 ώρες
Κίνα κορωνοϊός: Το σύνολο των κρουσμάτων που το υπουργείο Υγείας της ασιατικής χώρας αποκαλεί «εισαγόμενα» είναι 2.339.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης (18 Αυγούστου) ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 17 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας πως ήταν όλα «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν στη Σαγκάη με οκτώ κρούσματα, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ με τέσσερα κρούσματα, στις επαρχίες Τζετζιάνγκ και Σαανσί από 2 κρούσματα στην καθεμία και ένα στη Σαντόνγκ. Το σύνολο των κρουσμάτων που το κινεζικό υπουργείο Υγείας αποκαλεί «εισαγόμενα» είναι 2.339. Εξ αυτών, 2.127 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία και 212 νοσηλεύονται, κανένας σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Πάντως, δεν έχει αναφερθεί ως εδώ κανένας θάνατος μεταξύ των «εισαγόμενων» κρουσμάτων. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες. Άλλοι 43 ασθενείς κρίθηκε ότι ιάθηκαν και έλαβαν εξιτήρια. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 569 ασθενείς, οι 26 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της νόσου COVID-19. Και ο αριθμός αυτός παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο, επί συνόλου 84.888 ανθρώπων που έχει ανακοινωθεί πως προσβλήθηκαν από τον φονικό ιό.

Xιλιάδες Κινέζοι στη Γουχάν σε πάρτι χωρίς μάσκες και αποστάσεις

Xιλιάδες Κινέζοι έδωσαν το παρών σε υπαίθριο πάρτι συνωστισμού στη Γουχάν, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει η Daily Mail και φαίνεται από τις εικόνες του βίντεο στο δημοφιλές Water Park «Maya Beach» επικρατεί το αδιαχώρητο. Ο συνωστισμός είναι τεράστιος και κανείς δεν δείχνει να ανησυχεί για τον ιό, κάνοντας πάρτι μέσα στην πισίνα.

Μάλιστα το υπαίθριο πάρκο ψυχαγωγίας άνοιξε εκ νέου τον Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει περιορίσει τη συμμετοχή στο 50% της χωρητικότητάς του, με έκπτωση για τις γυναίκες. Στο σημείο 0 της πανδημίας, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, πριν από 9 μήνες φαίνεται ότι οι κάτοικοι της Γουχάν λησμόνησαν πολύ γρήγορα την τεράστια περιπέτειά τους και το γεγονός ότι έμειναν κλεισμένοι με πολύ αυστηρό τρόπο για παραπάνω από 2,5 μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments