Πως Να

Πώς να μαγειρεύω τα μακαρόνια για να μην αυξάνεται το ζάχαρο

Πώς να μαγειρεύω τα μακαρόνια για να μην αυξάνεται το ζάχαρο
Μακαρόνια και ζάχαρο: Και ίσως, περισσότερο από όλους πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με διαβήτη.
Μακαρόνια και ζάχαρο: Και ίσως, περισσότερο από όλους πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με διαβήτη.

Τα μακαρόνια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά, μικρών και μεγάλων, με αποτέλεσμα δύσκολα να μπορεί κανείς να τους αντισταθεί.

Όμως, όσοι έχουν θέμα με το ζάχαρο, οι υδατάνθρακες και το άμυλο όπως στα γλυκά, στα ζυμαρικά και στις πατάτες, δεν κάνουν καλό. Για αυτό οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να βράζουν τα ζυμαρικά από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους. «Όταν ψύχονται τα αμυλώδη τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά, η δομή τους αναδιοργανώνεται και τα πεπτικά ένζυμα στο έντερό σας δεν μπορούν να τα διασπάσουν τόσο εύκολα», υποστηρίζει ο φιλανθρωπικός οργανισμός υγείας Diabetes UK.

Έτσι, μπορείτε να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια να τα ζεσταίνεται εκ νέου πριν το σερβίρισμα την επόμενη ημέρα, μετατρέποντας το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό αποτελεί ωφέλιμη ίνα για το έντερο και μπορεί να περιορίσει τις αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος, το οποίο στην περίπτωση που είναι υψηλό, αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων απειλητικών παθήσεων.

Όταν τα ζυμαρικά κρυώνουν και ξαναζεσταίνονται πριν το γεύμα «περιέχουν περισσότερο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο δεν διασπάται και ουσιαστικά γίνεται ίνα. Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθεί ένα υγιές βάρος και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν τον διαβήτη τύπου 2 ή να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξής του».

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε τις οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων κατά την ψύξη, την αποθήκευση και την επαναθέρμανσή τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πιθανής τροφικής δηλητηρίασης. Να αναφέρουμε πως ο διαβήτης τύπου 2 προκαλείται από το γεγονός ότι το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, ή επειδή δεν αντιδρά στην ινσουλίνη η οποία βοηθάει στην ρύθμιση της ποσότητας σακχάρου στο αίμα και χρησιμοποιεί τη γλυκόζη για ενέργεια. Εάν το σάκχαρο παραμείνει στο αίμα, το σώμα δεν το χρησιμοποιεί ως καύσιμο για ενέργεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments