Πολιτική

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε άλλες τρεις περιοχές της χώρας λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την πανδημία.

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν λόγω του κορωνοϊού σε άλλες τρεις περιοχές της Ελλάδας. Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης οι παραπάνω περιοχές και αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
  • Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από το Σάββατο 22-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

– η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,

– οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και

– οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Άλλοι τρεις θάνατοι σε ένα 24ωρο

Να σημειώσουμε ότι σήμερα, και πριν ανακοινωθούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, έχει γίνει γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας.  Πιο συγκεκριμένα, ένας 68χρονος άφησε σήμερα στις 14:30 την τελευταία του πνοή, ενώ νοσηλευόταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία από τις 18 Αυγούστου. Έτσι, οι νεκροί από την πανδημία στην Ελλάδα είναι 239 πλέον.

Ο άτυχος άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, μεταξύ των οποίων, από στεφανιαία νόσο. Νωρίτερα, δύο ακόμη συμπολίτες μας άφησαν την τελευταία τους πνοή σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, έχοντας ηττηθεί από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 52χρονο άνδρα ο οποίος, μάλιστα, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και μία 85χρονη γυναίκα από τη Λάρισα.

Ο άνδρας, από την περιοχή της Καβάλας, είχε εισαχθεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 26 Ιουλίου, καθώς είχε βρεθεί θετικός στον ιό. Στις 7 Αυγούστου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και σήμερα το πρωί, στις 08:40 το πρωί τελικά κατέληξε.

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, έχασε τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών και 85χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. Η γυναίκα έπασχε από κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη.

Το απόγευμα της Πέμπτης κατέληξε και ένας 72χρονος στο Παπανικολάου αποτελώντας το 236ο θύμα της νόσου. Ο άνδρας είχε βγει από τη ΜΕΘ την Τρίτη, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο υποτροπίασε αιφνίδια και έφυγε από τη ζωή. Ο 72χρονος είχε νοσήσει από τον ιό στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μετά από εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments