Ελλάδα

Αμαλιάδα τροχαίο δυστύχημα: Γάλλοι τουρίστες οι επιβαίνοντες που βρέθηκαν πνιγμένοι σε αρδευτικό κανάλι

Αμαλιάδα τροχαίο δυστύχημα: Γάλλοι τουρίστες οι επιβαίνοντες που βρέθηκαν πνιγμένοι σε αρδευτικό κανάλι
Αμαλιάδα τροχαίο δυστύχημα: Γάλλοι τουρίστες οι επιβαίνοντες στο όχημα που έφυγε από την πορεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

Τραγωδία με δύο νεκρούς σε τροχαίο δυστύχημα στην Αμαλιάδα το βράδυ της Παρασκευής. ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε σε αρδευτικό κανάλι στην επαρχιακή οδό Αμαλιάδας – Μαραθιάς, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες να πεθάνουν από πνιγμό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν το ilias.news και το patrisnews.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο, ένα μεγάλου κυβισμού Audi, οδηγούσαν δύο Γάλλοι τουρίστες ηλικίας 40-45 ετών

Το αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε αναπτύξει ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα. Η άγνοια όμως των κινδύνων του δρόμου, είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο δεξί προστατευτικό της γέφυρας, το οποίο διαλύθηκε, ενώ στη συνέχεια, το όχημα εκτινάχθηκε πάνω από το αριστερό προστατευτικό και έπεσε μέσα στο νερό.

Περίοικοι που άκουσαν τον δυνατό ήχο από τη σύγκρουση βγήκαν από τα σπίτια τους και όταν είδαν την μια πλευρά της γέφυρας κατεστραμμένη προχώρησαν προς το σημείο, εντοπίζοντας το αυτοκίνητο που μόλις φαινόταν μέσα στο νερό. Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, η οποία έσπευσε στο σημείο με ισχυρότατη δύναμη, μαζί με μεγάλη δύναμη της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η μακάβρια στατιστική των τροχαίων

Από το σύνολο των θανάτων οι επιβάτες των αυτοκινήτων (οδηγοί και επιβάτες) αντιπροσωπεύουν το 45%, ενώ οι χρήστες δικύκλων αντιπροσωπεύουν το 26% και οι πεζοί το 21%.

Πεζοί θύματα τροχαίων

Τα δυστυχήματα στις αστικές περιοχές διαφέρουν ως προς τον χαρακτήρα από τα δυστυχήματα στις αγροτικές οδούς και τους αυτοκινητόδρομους. Εντός των αστικών περιοχών, οι πεζοί (και όχι οι επιβάτες οχημάτων) αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων. Έτσι σχεδόν το 40% των νεκρών είναι πεζοί, το 12% είναι ποδηλάτες και το 18% είναι χρήστες μηχανοκίνητων δικύκλων. Αυτό σημαίνει ότι το 70% των συνολικών θανάτων σε αστικές περιοχές είναι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου. Εκτός αστικών περιοχών, το ποσοστό αυτό είναι 32%.

Σε όλη την ΕΕ οι άνδρες ευθύνονται για τρεις στους τέσσερις θανάτους (76%) στους δρόμους. Το μοτίβο είναι ομοιογενές μεταξύ των κρατών-μελών και δεν έχει μεταβληθεί πολύ από το 2010. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαχειρίζεται τα στοιχεία της οδικής ασφάλειας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου 20 άτομα ανά 1 εκατομμύριο κατοίκων έχασαν τη ζωή τους σε αστικές οδούς το 2018 στη Γηραιά Ήπειρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments