Διεθνή

Κορωνοϊός Ινδία: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 55.000

Κορωνοϊός Ινδία: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 55.000
Κορωνοϊός Ινδία: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.975.701 και ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 55.794.

Ο φονικός ιός συνεχίζει να προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους στην Ινδία, ενώ οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία μέρα με τη μέρα, ξεπερνώντας τον θλιβερό αριθμό των 55.000. Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στην χώρα αυξήθηκε σε 2.975.701 και ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία της COVID-19 έφτασε τους 55.794, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 69.878 νέα κρούσματα και 945 θάνατοι αναφέρθηκαν το 24ωρο που πέρασε, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ινδία εξακολουθούν να υπάρχουν 697.330 ενεργά κρούσματα μολονότι 2.222.577 άνθρωποι ανάρρωσαν από τη νόσο και έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Παράλληλα τις τελευταίες εβδομάδες, η ινδική κυβέρνηση έχει εστιάσει στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Επίσης ως χθες Παρασκευή 21 Αυγούστου είχαν γίνει συνολικά 34.491.073 διαγνωστικές εξετάσεις εκ των οποίων 1.023.836 μόνον την χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας. Τέλος σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που περισσότερα από 1 εκατομμύριο τεστ έγιναν σε μια ημέρα.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: H πανδημία ενδεχομένως να τελειώσει σε δύο χρόνια

Σύμφωνα με τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, η κρίση του νέου κορωνοϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπενθύμισε ότι η πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε τον πλανήτη το 1918 χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει.

«Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα», εξήγησε ο Γκεμπρεγέσους. «Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του διεθνούς πρακτορείου Reuters, περισσότεροι από 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 793.382 πέθαναν. Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του ΠΟΥ, την Πέμπτη, επισημαίνεται ότι η διαχείριση της πανδημίας μπορεί πλέον να γίνει χωρίς να επιβληθούν ολικά lockdown στις χώρες χάρη στην προετοιμασία των Αρχών και στις γνώσεις που έχουν συσσωρευθεί αυτούς τους τελευταίους μήνες που ο πλανήτης δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments