Ελλάδα

Αλίκη Βουγιουκλάκη Τζένη Καρέζη: Η αλήθεια για την μεταξύ τους σχέση και τη κόντρα τους

Αλίκη Βουγιουκλάκη Τζένη Καρέζη: Η αλήθεια για την μεταξύ τους σχέση και τη κόντρα τους
Αλίκη Βουγιουκλάκη Τζένη Καρέζη: Πρόκειται για δύο σταρ που αγαπήθηκαν από το κοινό καθώς και οι δύο γυναίκες ήταν είδωλα της εποχής τους.

Τόσο η Αλίκη Βουγιουκλάκη όσο και η Τζένη Καρέζη είναι δύο από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς που έχει γεννήσει η ελληνική σκηνή αφού έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Ήταν είδωλα της εποχής τους

Πρόκειται για δύο σταρ που αγαπήθηκαν από το κοινό καθώς και οι δύο γυναίκες ήταν είδωλα της εποχής τους όταν ο κινηματογράφος επηρέαζε τις ανθρώπινες σχέσεις και αντιλήψεις για τον έρωτα και τη ζωή. Από τότε υπήρχε η φημολογία ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη δεν τα πήγαιναν και πολύ καλά μεταξύ τους, καθώς διεκδικούσαν τον άτυπο τίτλο της κορυφαίας ηθοποιού. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες και αποκαλύψεις για περιστατικά που δίνουν… τροφή στα σενάρια περί διαμάχης των δύο σταρ.

Τη στιγμή που η «Εθνική Σταρ» επέστρεψε στον Φίνο, η Τζένη Καρέζη έφυγε

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη γύρισε ξανά στη Finos, η Τζένη Καρέζη αποφάσισε από αντίδραση να πάει στην «Καραγιάννης Καρατζόπουλος», που ήταν το αντίπαλο δέος. Τότε, το παιχνίδι στα στούντιο παιζόταν ανάμεσα σε αυτές τις δύο εταιρείες και στο ελληνικό star system ανάμεσα στην Αλίκη και στην Τζένη. Όπως είχε γράψει στο Down Town ο Πάνος Ζόγκας πριν από αρκετές ημέρες, όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη επέστρεψε στον Φίνο με «ανοιχτό» συμβόλαιο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που έχουν μελετήσει την εποχή, η Τζένη Καρέζη εκνευρίστηκε.

Η αλήθεια για την κόντρα τους

Έτσι, αποχώρησε πηγαίνοντας στον Καραγιάννη, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν υπήρχε χώρος για δύο βασίλισσες, σε ένα βασίλειο, το βασίλειο της Finos Film. Το 1970 λοιπόν, έκανε μια «χρυσή» μεταγραφή και γύρισε το «Μια Γυναίκα στην Αντίσταση». Η ταινία σηματοδότησε και την επιστροφή της Καρέζη στο σινεμά, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της εγκυμοσύνης και της γέννησης του γιου της, Κωνσταντίνου, στις 25 Απριλίου του 1969. Μολονότι ήταν δραματική ταινία, έκοψε τον αριθμό ρεκόρ των 360 χιλιάδων εισιτηρίων.

Το 1971, γύρισε το επικό «Μαντώ Μαυρογένους», σε σενάριο και σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη. Η ταινία έκανε πρεμιέρα την ίδια μέρα με την «Κόρη του Ήλιου», της Αλίκης, και αυτό θεωρήθηκε ένα μικρό σκάνδαλο, μια ένδειξη ανταγωνισμού ανάμεσα στα δύο γραφεία παραγωγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments