Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ακόμα νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Στους 242 συνολικά οι θάνατοι

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ακόμα νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Στους 242 συνολικά οι θάνατοι
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα δύο συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη με τον ιό ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 242 νεκρούς.

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας στους 242. Πρόκειται για δύο άνδρες σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ένας 71χρονος κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είχε εισαχθεί για νοσηλεία στις 4 Αυγούστου, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στις 13 του μήνα και κατέληξε σήμερα, λίγο μετά τις 6:30 το πρωί.

Επίσης, κατέληξε ένας 72χρονος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε διακομιστεί μέσα το βράδυ από το Ιπποκράτειο και είχε διασωληνωθεί. Ο ηλικιωμένος προερχόταν από τον οίκο ευγηρίας στην Αγία Κυριακή και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση).

Η άνοδος των θανάτων στη χώρα μας προκαλεί ανησυχία και ιδίως για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί θάνατοι έχουν σημειωθεί από κρούσματα σε οίκους ευγηρίας. Σε σχέση με την ανάγκη να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας στους οίκους ευγηρίας έκανε λόγο η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Σχετικά μίλησε σε επίσκεψή της στο Παράρτημα ΑμεΑ Ρεθύμνου 

«Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, όταν βρισκόμουν και πάλι εδώ, σας είχα συγχαρεί για τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Σήμερα, απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ακριβώς και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Ως υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση στις δομές όλης της χώρας. Έχουμε προβλέψει και έχουμε σχεδιάσει όσα επιπλέον μέτρα απαιτούνται για την προστασία των ηλικιωμένων στις μονάδες φροντίδας και, τις προσεχείς ημέρες, αυτά θα ανακοινωθούν», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, συνομιλώντας με τους υπευθύνους της δομής.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και τον περιορισμό της COVID-19 και στις δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες. Ενώνουμε δυνάμεις με το υπουργείο Εργασίας και τους φορείς και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τον κοινό στόχο για την προστασία και την ασφάλεια των ηλικιωμένων μας».

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Δαμανάκη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments