Αθλητισμός

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Μια «ανάσα» από την ΑΕΚ – Έρχεται στην Αθήνα

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Μια «ανάσα» από την ΑΕΚ – Έρχεται στην Αθήνα
Καρίμ Ανσαριφάρντ: Θέμα χρόνου είναι να δώσει τα χέρια με την Ένωση ο Ιρανός επιθετικός.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να φορέσει τα “κιτρινόμαυρα” ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Οι πληροφορίες θέλουν τον παίκτη να έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την ΑΕΚ προκειμένου να την ενισχύσει  επιθετικά τη νέα αγωνιστική σεζόν. Μάλιστα, ο Ιρανός αναμένεται είτε σήμερα είτε αύριο στην Αθήνα για τις τελικές επαφές, τα ιατρικά και αν όλα πάνε καλά οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν και επισήμως τη συνεργασία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σημειώνεται πως ο Ανσαριφάρντ ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς η σύζυγός του είναι Ελληνίδα.

Ο 30χρονος επιθετικός είναι γνωστός στα ελληνικά γήπεδα από τη θητεία του σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με την Αλ Σαλίγια στο Κατάρ, από την οποία έμεινε ελεύθερος, ενώ μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε κανονικά στης προπονήσεις της. Το γεγονός αυτό είναι υπέρ του αφού μόλις ανακοινωθεί θα μπει αμέσως στις προπονήσεις βοηθώντας με τον δικό του τρόπο την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα αλλά και τον Νέλσον Ολιβέιρα, τον οποίο και θα πλαισιώνει, μετά και το έλος του δανεισμού του Σέρχιο Αραούχο. 

To who is who του Ιρανού:

O Καρίμ Ανσαριφάρντ, γεννημένος στις 3 Απριλίου 1990, στο Αρνταμπίλ ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 από τη Σάιπα Καράτζ. Το 2012 μετακινήθηκε στην Περσέπολις κάνοντας ενδιάμεσα μια στάση στην Τράκτορ Σάζι. Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2014 φόρεσε τη φανέλα της Οσασούνα. Το 2015 μετακόμισε στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις με την ομάδα της Νέας Σμύρνης τον οδήγησαν στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ύστερα από 34 συμμετοχές με τα “ερυθρόλευκα” και έχοντας 18 γκολ αποχαιρέτησε την Ελλάδα πηγαίνοντας στην Αγγλία και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Το καλοκαίρι του 2019 πωλήθηκε στην Αλ Σαϊλίγια, από την οποία έμεινε ελέυθερος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μικρότερη ηλικία θεωρούταν παίχτης με προοπτική κι έτσι το 2012, το FIFA.com τον επέλεξε στη λίστα της με τους παίχτες που “πρέπει να δεις” στο 2012.Έχει βγει δύο φορές πρώτος σκόρερ του ιρανικού πρωταθλήματος, μία το 2011-12 και μία το 2013-14. Επίσης, το 2014 και το 2018, συμμετείχε με την Εθνική του ομάδα στο Μουντιάλ. Ο τρόπος παιξίματος και οι ικανότητες του έχουν οδηγήσει μερικούς να τον παραλληλίσουν με τον Αλί Νταΐ, δίνοντας του και το παρατσούκλι του Αντικαταστάτη του Νταΐ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments