Ελλάδα

Blue Horizon: Νεκρός ο 30χρονος εγκαυματίας από την έκρηξη στο πλοίο

Blue Horizon: Νεκρός ο 30χρονος εγκαυματίας από την έκρηξη στο πλοίο
Blue Horizon: Στην εντατική νοσηλεύεται ένας ακόμη εγκαυματίας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Έχασε τη ζωή του ο ένα από τους δύο τραυματίες της έκρηξης στο πλοίο Blue Horizon, ο 30χρονος άντρας βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο 30χρονος λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι υπέκυψε στα εγκαύματά του. Από την πρώτη στιγμή ο 30χρονος ήταν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο λίγες ώρες μετά κατέληξε. Στην εντατική νοσηλεύεται ένας ακόμη εγκαυματίας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Τι συνέβη σύμφωνα με την εταιρεία

Σε ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου με αποτέλεσμα να υπάρξει έκρηξη και να τραυματιστούν τέσσερα συνολικά εργαζόμενοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, αναλαμβάνουν τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου».

Να σημειώσουμε ότι, ευτυχώς, δεν σημειώθηκε φωτιά στο πλοίο και έτσι δεν χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments