Πολιτική

Μάσκες για σχολεία: Πολλαπλών χρήσεων και υφασμάτινες θα διατίθενται δωρεάν

Μάσκες για σχολεία: Πολλαπλών χρήσεων και υφασμάτινες θα διατίθενται δωρεάν
Μάσκες για σχολεία: Πολύς λόγος έχει γίνει για τη διάθεση τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών θα διατίθενται δωρεάν υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη χρήση μασκών στα σχολεία με την κυβέρνηση τελικά να ανακοινώνει ότι θα διατίθενται δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για όσο διάστημα χρειαστεί. Σήμερα, 24 Αυγούστου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υπέγραψε την απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για την αγορά μασκών και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επιχορήγηση αφορά την προμήθεια υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το newsit.gr.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107.7 ο Τάκης Θεοδωρικάκος, οι μάσκες που θα διατεθούν δωρεάν στα σχολεία θα είναι υφασμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες.

«Οι μάσκες είναι απαραίτητο πλέον στοιχείο και χαρακτηριστικό της ζωής μας για αρκετούς μήνες μπροστά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να έχουμε μια ουσιαστική σχέση με αυτό το αντικείμενο, είναι το μοναδικό που μπορεί να μας προστατέψει όλους, αυτό και η τήρηση των μέτρων».

Προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε επίσης ότι «για πρώτη φορά με διαδικασία μόλις τριών ημερών προσλαμβάνονται άμεσα 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες σε όλους τους δήμους της χώρας. Για πρώτη φορά 5.000 από αυτούς είναι πλήρους απασχόλησης εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ορισμένου χρόνου από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου που θα λήξει η σχολική χρονιά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις – το λέω αυτό γιατί το καθεστώς που υπήρχε μέχρι τώρα ήταν μεσαιωνικό».

Ευθύνη των δήμων να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας θα είναι στις θέσεις τους

Οι νεοπροσληφθέντες θα είναι στις θέσεις τους στα σχολεία την πρώτη Σεπτεμβρίου και όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος «είναι ευθύνη των δήμων να το διασφαλίσουν αυτό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει έτσι».

Για τα αδήλωτα τετραγωνικά ο υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παράτασης πέρα από τις 31 Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην έχει κάνει κάποιος την σχετική διαδικασία ηλεκτρονικά, καθώς χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί.μ

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments