Ελλάδα

Διάσωση Κρήτη: Καρέ – καρέ η επιχείρηση για να σωθεί άνδρας που το κανό του έβαζε νερά

Διάσωση Κρήτη: Καρέ – καρέ η επιχείρηση για να σωθεί άνδρας που το κανό του έβαζε νερά
Διάσωση Κρήτη: Βίντεο δείχνει καρέ - καρέ την επιχείρηση του Λιμενικού προκειμένου να ανασυρθεί άνδρας από το κανό του που έβαζε νερά.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για έναν άνδρα στην Κρήτη, που το βράδυ της Δευτέρας είδε το κανό του να βάζει νερά. Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό που διέθεσε ελικόπτερο για την επιχείρηση στην οποία συνέδραμαν και άλλα οκτώ παραπλέοντα σκάφη, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Ο άνδρας  κάλεσε σε βοήθεια όταν το κανό στο οποίο επέβαινε βρέθηκε να βάζει νερά από το κινητό του τηλέφωνο και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έφτασαν σε εκείνον μεταφέροντας τον με ασφάλεια στην ακτή.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης

Διάσωση ενός μικρού παιδιού από ferry boat σημειώθηκε και χθες ανοικτά της παραλίας του Αντιρρίου.

Το κοριτσάκι 3 ετών ήταν πάνω σε φουσκωτό σωσίβιο με αποτέλεσμα τα ρεύματα να το παρασύρουν και να χρειαστεί η συμβολή ferry boat (Σαλαμινομάχος) για τη διάσωση.

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή», τόνισε στο LIVE NEWS ο Γρηγόρης Καρνέσης, καπετάνιος φέρι μποτ «Σαλαμινομάχος».

Το χρονικό της διάσωσης

Άνδρες του πληρώματος του φερι μπότ «Σαλαμινομάχος» στο Ρίο – Αντίρριο, κατέβασαν την μπουκαπόρτα. Τα ρεύματα έφεραν το παιδί ολοένα και πιο κοντά τους.

Τα στελέχη του πλοίου στάθηκαν στην άκρη, ως την στιγμή που καταφέραν να τραβήξουν το φουσκωτό στο μέρος τους και αμέσως ένα μέλος του πληρώματος αρπάζει στα χέρια του το κατατρομαγμένο κοριτσάκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments