Ελλάδα

Κορωνοϊος ενημέρωση: Ενθαρρυντική η πτώση των κρουσμάτων αλλά απαραίτητη η χρήση μάσκας

Κορωνοϊος ενημέρωση: Ενθαρρυντική η πτώση των κρουσμάτων αλλά απαραίτητη η χρήση μάσκας
Κορωνοϊος ενημέρωση: Στη θέση του καθηγητή Τσιόδρα σήμερα ο κ. Μαγιορκίνης - Απαραίτητη η χρήση μάσκας, υπογράμμισε ο καθηγητής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 168 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε ένα ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα. Στην σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού,  έκανε την πρώτη του εμφάνιση αντικαθιστώντας σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Η επιδημία εξακολουθεί να «σιγοβράζει»

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι ενθαρρυντικό μεν το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φαίνεται μια ανάσχεση στο δεύτερο κύμα των κορονοϊού αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Τόνισε ότι αποδεικνύεται πως είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι η επιδημία εξακολουθεί να «σιγοβράζει».

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι περιορίσθηκε η δραματική εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Ο καθηγητής εξήγησε πως θα είχαμε δραματική διασπορά σε όλη τη χώρα, εάν δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, οι περιορισμοί σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας κ.ά Πρόσθεσε επίσης ότι είναι καλό όσοι επιστρέφουν από διακοπές ειδικά από επιβαρυμένες περιοχές πρέπει να αυτοπεριορίζονται για να προστατεύσουν και τους γύρω τους. Είπε ακόμα ότι ο δείκτης R είναι περίπου κάτω από το 1 αλλά αυτό είναι κατά προσέγγιση.

Αναφερόμενος ακόμα στην περίπτωση που καταγράφηκε στο Χονγκ Κονγκ με άτομο που επαναμολύνθηκε από Covid-19 είπε πως φαίνεται πως υπάρχει σενάριο επαναμόλυνσης ωστόσο πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν υπάρχει έρευνα πάνω σε αυτό το περισταστικό.

Δείτε live την ενημέρωση

Δείτε ζωντανά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Dienstag, 25. August 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments