Διεθνή

Φλάβιο Μπριατόρε: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Ιταλίας με κορωνοϊό

Φλάβιο Μπριατόρε: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Ιταλίας με κορωνοϊό
Φλάβιο Μπριατόρε: Ο 70χρονος ήταν από τους επιχειρηματίες που αμφισβήτησαν έντονα την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την λειτουργία κλαμπ και ντίσκο μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σε νοσοκομείο του Σαν Ραφαέλε εισήχθη αιφνιδίως ο Φλάβιο Μπριατόρε, δίνοντας αγώνα για τη ζωή του. Μία ζωή, η οποία αν και διανύει το 71ο έτος της, συνεχίζει να χτυπάει κόκκινο από τις εντάσεις, τα πάθη, τις επιτυχίες και μία παρατεταμένη ευφορία: γυναίκες, γρήγορα αυτοκίνητα και άφθονος πλούτος συμπυκνώνουν την ύπαρξή του.

Το πρώην αφεντικό της Renault, που έχει στο παρελθόν δηλώσει ότι «η ταχύτητα δεν είναι απλά διεγερτική, αλλά τρόπος ζωής», πιθανότατα βρίσκεται στο κρισιμότερο σταυροδρόμι, το οποίο θα κρίνει αν θα μπει φρένο στην μέχρι τώρα ξέφρενη πορεία του.

Εδώ και ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, όπως και περίπου 60 από τους εργαζόμενους στο κλαμπ του οποίου είναι ιδιοκτήτης στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας. Αν και βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση δεν είχε κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του σε νοσοκομείο. Η κατάστασή του, όμως, επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στα επείγοντα.

Τα ιταλικά Μέσα κάνουν λόγο για ιδιαίτερα κρίσιμη εξέλιξη αλλά δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει εάν βρίσκεται σε καταστολή. Ο Μπριατόρε υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην ιταλική κυβέρνηση σε σχέση με τον χειρισμό της πανδημίας. Πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών για το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων, μετά την επιδείνωση της πανδημίας. «Η καρδιά μου ραγίζει, όταν βλέπει μια οικονομία να σφαγιάζεται από ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα στη ζωή τους», έγραψε πρόσφατα στο Facebook, αναφερόμενος στις ιταλικές αρχές. Φέρεται να έπαιξε ποδόσφαιρο την περασμένη εβδομάδα με φίλους του, στους οποίους συγκαταλεγόταν και ο προπονητής της Μπολόνια, ο οποίος επίσης νόσησε.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας είναι ευρέως γνωστός για τη μακρά θητεία του στην F1, η οποία συνέβαλε ώστε, μεταξύ άλλων, η Renault να αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια ομάδα. Έχει συνεργαστεί με οδηγούς, όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Φερνάντο Αλόνσο, κατακτώντας τέσσερις παγκόσμιους τίτλους. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο θρίαμβος αυτός ξεκίνησε τυχαία, όταν ο Λουτσιάνο Μπένετον τον τοποθέτησε διευθύνοντα σύμβουλο στην Benetton Formula Ltd (πρώην Toleman).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments