Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση της προθεσμίας υποβολής ζητούν οι λογιστές

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση της προθεσμίας υποβολής ζητούν οι λογιστές
Φορολογικές δηλώσεις: Με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι λογιστές πιέζουν να παραταθεί η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις, η οποία λήγει στις 28 Αυγούστου.
Φορολογικές δηλώσεις: Με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι λογιστές πιέζουν να παραταθεί η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις, η οποία λήγει στις 28 Αυγούστου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει τονίσει πως ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία εκπνέει στις 28 Αυγούστου. Ωστόσο, οι λογιστές συνεχίζουν να πιέζουν για να αλλάξει η ημερομηνία αυτή. Χθες, έστειλαν επιστολή στον κ. Σταϊκούρα και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, οι φοροτεχνικοί της Θεσσαλονίκης ζητώντας παράταση της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων έγκαιρα και έγκυρα.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ο φετινός Αύγουστος έχει υπερβολικές υποχρεώσεις εκτός των φορολογικών δηλώσεων, συνέχεια αναστολών, δήλωση τετραγωνικών στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, η οποία σχετίζεται και με το Ε9, δηλώσεις Covid ιδιοκτητών, πρόγραμμα Συν-Εργασία, πρόγραμμα Γέφυρα, συν τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας. «Παρά τις προσπάθειες που κάνουμε το σύνολο των συναδέλφων, ο όγκος είναι μεγάλος και οι δυσκολίες και τα προβλήματα πολλά και άλυτα. Ταυτόχρονα η χώρα μας τον μήνα Αύγουστο περνάει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την κυβέρνηση να λαμβάνει νέα μέτρα. Περιμένουμε την κατανόησή σας και την άμεση ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30/9/2020» υπογραμμίζουν οι λογιστές, οι οποίοι ζητούν να παραταθεί και η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Σημειώνεται πως μέχρι και τις 31 Αυγούστου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν πληρώσει και τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, δηλαδή τη δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό που γράφει το εκκαθαριστικό τους θα έχουν έκπτωση 2%. Βέβαια υπάρχει και η λύση της πάγιας ρύθμισης που προβλέπει εξόφληση της οφειλής σε έως 24 δόσεις, οι οποίες όμως επιβαρύνονται με τόκο. Για τις δηλώσεις που θα υποβάλλονται μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι για κάθε τροποποιητική ή συμπληρωματική δήλωση, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους:

  • 100 ευρώ, για τα φυσικά πρόσωπα,
  • 250 ευρώ, για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία και
  • 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικό βιβλία.

Ακολουθούν οι προθεσμίες και πληρωμές φορολογικών υποχρεώσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα:

  • Φορολογικές δηλώσεις (μέχρι τις 28 Αυγούστου)
  • Αδήλωτα τετραγωνικά (έως 31 Αυγούστου)
  • , (πρώτη δόση έως 30 Σεπτεμβρίου)
  • Ρύθμιση αυθαιρέτων

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments