Πολιτική

Μητσοτάκης CEO Pfizer: Καλά τα νέα από το μέτωπο του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Μητσοτάκης CEO Pfizer: Καλά τα νέα από το μέτωπο του εμβολίου για τον κορωνοϊό
Μητσοτάκης CEO Pfizer: Συνάντηση με τον Άλμπερτ Μπουρλά είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Συζήτησαν και για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συζήτησε μαζί του τόσο τις εξελίξεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού όσο και την απόφαση του γνωστού φαρμακευτικού κολοσσού να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα κέντρο ψηφιακών ερευνών που θα απασχολήσει 200 επιστήμονες της χώρας.

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Φιλική συνάντηση και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer. Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μιλήσαμε για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακών ερευνών της Pfizer στον κόσμο, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες της χώρας μας. Κυρίως, όμως, άκουσα από τον κ. Μπουρλά τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του Covid-19.

H Pfizer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μέχρι, όμως, να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να επαγρυπνούμε: Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή. Όπως στην επιστήμη, έτσι και στην καθημερινότητα η επιτυχία έρχεται με ατομική ευθύνη, ορθή σκέψη και συλλογική δράση».

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως παρουσίασαν το σχέδιο για το πως θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για τα παιδιά στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

«Είμαστε ο λαός που έβαλε πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής. Kύριο μέλημά μας ήταν και είναι η προάσπιση της δημόσιας Υγείας», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Υγείας. «Οι εκπαιδευτικές δομές θα ανοίξουν με αυξημένα μέτρα πρόληψης, με βάση τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας», ανέφερε η υπουργός Παιδείας που προέτρεψε ξανά τους γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές τους έως το τέλος Αυγούστου.

«Κανένα σύστημα Υγείας στον κόσμο δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα εκατοντάδες και χιλιάδες ασθενείς στα νοσοκομεία. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου», είπε ο Βασίλης Κικίλιας. Διαβάστε όσα είπαν εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments