Πολιτική

Τσαβούσογλου Ελλάδα: Αυτή τη φορά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και δεν θα είναι ατύχημα

Τσαβούσογλου Ελλάδα: Αυτή τη φορά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και δεν θα είναι ατύχημα
Τσαβούσογλου Ελλάδα: «Η Ελλάδα έγινε κακομαθημένη με την υποστήριξη της Ε.Ε. Δεν είμαστε εμείς που αυξάνουμε την ένταση, είναι η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Νέες απειλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για την Ελλάδα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μάας επιτέθηκε στην Ελλάδα για ακόμη μία φορά για τα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε:

«Δεν είμαστε εμείς που αυξάνουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά η Ελλάδα. Για αυτό θέλω να κάνω την παρακάτω πρόταση στην Ελλάδα. Αφήστε αυτό το “πνεύμα”. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να πηγαίνετε παντού χωρίς προυποθέσεις και με την πλήρη στήριξη της ΕΕ. Μην βάζετε τον εαυτό σας σε ρίσκο για κάποιες χώρες. Αν κάνετε δηλώσεις ότι θα υπερασπιστείτε τα δικαιώματα σας, κάνετε ασκήσεις δεν θα γίνει κάποιο ατύχημα τότε. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητοι χωρίς καθυστέρηση. Μην παίζετε το παιχνίδι. Είμαστε σε διάλογο».

Ακόμα, μίλησε για μειονότητα της Θράκης και είπε ότι η Ελλάδα προωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά την Ελλάδα και την Κύπρο «κακομαθημένες χώρες από την ΕΕ».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε δύο φορές και τη Μέρκελ και τον Χάικο Μάας για τις προσπάθειες που κάνουν για διάλογο

Από την πλευρά, του ο Χάικο Μάας είπε ότι χρειάζονται ορατά βήματα προς την αποκλιμάκωση και ετοιμότητα για διάλογο. Συμπλήρωσε ότι γνωρίζει πως οποιοσδήποτε διάλογος δεν θα είναι εύκολος, αλλά ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη διαμάχη.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη στην Αγκυρα μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια. Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα το μεσημέρι, είπε ότι η κλιμάκωση δημιουργεί στη Γερμανία και στους Ευρωπαίους μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό.

«Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας με αίσθημα αλληλεγγύης. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι δείγμα αποκλιμάκωσης και βούληση για διάλογο». Χαρακτήρισε παιχνίδι με τη φωτιά ό,τι συμβαίνει, μια σπίθα μπορεί να φέρει τη ζημιά, όπως είπε. Εκτίμησε, δε, ότι απαιτείται άμεσος διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments