Ελλάδα

Κορωνοϊός Λάρισα: Αίρονται τα ειδικά μέτρα στον Αμπελώνα

Κορωνοϊός Λάρισα: Αίρονται τα ειδικά μέτρα στον Αμπελώνα
Κορωνοϊός Λάρισα: Παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής.

Αίρονται από σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου, τα μέτρα ειδικού χαρακτήρα που είχαν επιβληθεί στον Αμπελώνα Λάρισας με σκοπό να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή. Ωστόσο, η κοινότητα παραμένει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Πολιτική Προστασία:

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας, αίρονται τα μέτρα ειδικού χαρακτήρα που είχαν επιβληθεί από 10 Αυγούστου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Ο Αμπελώνας παραμένει, ωστόσο, σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων, τα οποία ισχύουν για 7 ημέρες από σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 και ώρα 06.00 έως Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 06.00:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Οι Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και Λέσβου.
  • Οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου, Κω και Πόρου.

Στα 168 τα νέα κρούσματα:

Χθες, Τρίτη 25 Αυγούστου, ο  ανακοίνωσε 168 νέους νοσούντες στη χώρα: «Σήμερα ανακοινώνουμε 168 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.987, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

  • 1.910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 4.074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω» ανέφερε η ανακοίνωση. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως δύο ακόμη πολίτες έφυγαν από τη ζωή ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 245.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments