Πως Να

Πώς να μην ξεθωριάζουν τα ρούχα μου

Πώς να μην ξεθωριάζουν τα ρούχα μου
Ρούχα που έχουν ξεβάψει: Αν έχεις ποτέ απελπιστεί καθώς ξεθωριάζουν στο πλυντήριο, τότε ψάχνεις να βρεις τις πιο χρήσιμες συμβουλές.

Είναι γνωστό πως τα ρούχα χάνουν το χρώμα τους και ξεθωριάζουν όσο περνά ο καιρός, ενώ πολλές είναι εκείνες οι περιπτώσεις που τα ενδύματα ξεθωριάζουν με το πλύσιμο.

Οπότε, ο καθένας αναζητά λύσεις για να δώσει λίγο χρώμα στα ξεθωριασμένα ρούχα. Αν έχεις ποτέ απελπιστεί καθώς ξεθωριάζουν στο πλυντήριο, τότε ψάχνεις να βρεις τις πιο χρήσιμες συμβουλές, όπως είναι φυσικό. Από τα ενδύματα που «εγκαταλείπουν» πιο εύκολα τη λάμψη τους, είναι τα χρωματιστά τα οποία κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη και ευχάριστη, δίνοντάς της χρώμα και στιλ!

Αλλά με την πάροδο του χρόνου είναι λογικό να παρατηρείς ότι χάνουν το χρώμα τους και γίνονται θαμπά. Τι μπορείς αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να διατηρείς τα χρώματα των ρούχων σου ζωντανά; Αλλά και πώς μπορείς να αποφύγεις τους αποχρωματισμούς των χρωματιστών ρούχων που αλλοιώνουν το χρώμα τους; Ιδού μερικές συμβουλές!

Πάρε βαφές πλυντηρίου

Μπορείς να παίρνεις βαφές πλυντηρίου, ή για το χέρι και να φρεσκάρεις τα ρούχα σου. Η κάθε βαφή έχει τις δικές οδηγίες χρήσης, αλλά στις περισσότερες, θα χρειαστεί να προσθέσεις τουλάχιστον μισό κιλό αλάτι στον κάδο. Και αν τυχόν θέλεις να αποφύγεις το αλάτι στον κάδο, τότε μπορείς να προσθέσεις λευκό ξύδι. Μισό κιλό λευκό ξύδι συνήθως είναι μια πολύ καλή λύση για σταθερό αποτέλεσμα. Εξάλλου, αυτή είναι μια απλή διαδικασία, που μπορείς να κάνεις μια φορά τον χρόνο και έτσι να διατηρήσεις τα ρούχα σου σε καλύτερη κατάσταση.

Μερικές έξτρα συμβουλές για να μην αλλοιώνεται το χρώμα των ρούχων

Επίσης, καλό είναι να πλένεις τα χρωματιστά σου ρούχα σε χαμηλή θερμοκρασία, δηλαδή όχι πάνω από 40 βαθμούς, σε πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα και να χρησιμοποιείς ήπιο απορρυπαντικό, ειδικό για χρωματιστά. Παράλληλα, γύρνα τα χρωματιστά σου από τη μέσα πλευρά για να μην ξεθωριάζουν εύκολα και μην τα στεγνώνεις στο στεγνωτήριο ούτε απευθείας στον ήλιο καθώς και με τους δύο τρόπους αλλοιώνεται το χρώμα τόσο των χρωματιστών όσο και των μαύρων ρούχων. Τέλος, μην πλένεις τα χρωματιστά σου κάθε μέρα αφού καλό είναι να τα πλένεις όσο πιο αραιά γίνεται ώστε να διατηρούν το χρώμα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments