Διεθνή

Τζέικομπ Μπλέικ: Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ουισκόνσιν

Τζέικομπ Μπλέικ: Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ουισκόνσιν
Τζέικομπ Μπλέικ: Δύο νεκροί διαδηλωτές στο Ουισκόνσιν. Καταγγελίες για δράσεις παραστρατιωτικών ομάδων στους δρόμους της πολιτείας που γίνονται οργισμένες διαμαρτυρίες για τον σοβαρό τραυματισμό του Αφοραμερικανού.

Δεν έχουν σταματήσει οι οργισμένες διαδηλώσεις στην πόλη Κένοσα του Ουισκόνσιν παρά την κήρυξη της πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την απαγόρευση κυκλοφορίες τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί διαδηλωτές ενώ σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ακούγονται πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν διαδηλωτές υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς είναι ένας λευκός παραστρατιωτικός. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που ομάδες ακροδεξιών οπαδών του Τραμπ κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις για να τρομοκρατήσουν το πλήθος. Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες που οι διαδηλώσεις απέναντι στον ρατσισμό είναι καθημερινό φαινόμενο.

Τρίτη μέρα συνεχόμενων διαδηλώσεων

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην Κενόσα όταν εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει τον Τζέικομπ Μπλέικ να τραυματίζεται σοβαρά στην πλάτη από τις σφαίρες ενός λευκού αστυνομικού.

Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν μέσα στους δρόμους της Κενόσα ενώ ακούγονται πυροβολισμοί. Σε άλλα βίντεο διακρίνει κανείς τραυματίες στο έδαφος. Πολλοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν με αναρτήσεις τους στο twitter ότι δράστης των πυροβολισμών είναι ένας λευκός παραστρατιωτικός η οποία του οποίου καταγγέλλεται επίσης ότι είχε κάλυψη από τους αστυνομικούς.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Στο ένα βίντεο φαίνονται πολλοί άνθρωποι να κυνηγούν έναν άνδρα που τρέχει στον δρόμο κρατώντας ένα τουφέκι, καθώς πιστεύουν πως είχε πυροβολήσει έναν άλλο. Ένας από τους διώκτες του φαίνεται να τον κλωτσάει με φόρα αφού αυτός πέφτει στο έδαφος και ένας άλλος προσπαθεί να αρπάξει το όπλο του. Φαίνεται να πυροβολείται από μικρή απόσταση και να πέφτει στο έδαφος.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει έναν άνδρα που μοιάζει να έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι και άνθρωποι να προσπαθούν να τον περιθάλψουν και ένα άλλο δείχνει έναν άνδρα που φέρει σοβαρό τραύμα στο χέρι.

Η οικογένεια του θύματος σε συνέντευξη τύπου μίλησε για την κατάσταση της υγείας του και η μητέρα του ζήτησε να σταματήσουν τα βίαια ξεσπάσματα σε διαδηλώσεις.

«Πυροβόλησαν τον γιο μου επτά φορές. Επτά φορές! Σαν να μην μέτραγε», είπε ο Τζέικομπ Μπλέικ ο πρεσβύτερος, με τρεμάμενη φωνή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον τραυματισμό του γιου του στο επεισόδιο της Κυριακής. «Ο γιος μου μετράει. Είναι ανθρώπινο ον και η ζωή του μετράει» πρόσθεσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments