Nέα της αγοράς

Mytilineos: Για δεύτερη χρονιά στον επενδυτικό δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good

Mytilineos: Για δεύτερη χρονιά στον επενδυτικό δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good
Mytilineos: Συνεχίζει την υπεύθυνη επιχειρηματική της στάση η Mytilineos.

Η Mytilineos συνεχίζει την υπεύθυνη επιχειρηματική της στάση και αναγνωρίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον χρηματιστηριακό δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good (Emerging Index). Ο επίσημος αυτός δείκτης στοχεύει στην προώθηση επενδύσεων των εισηγμένων εταιρειών, οι οποίες θα έχουν σημαντική συνεισφορά στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην διακυβέρνηση.

Η εταιρεία διατηρεί την παρουσία της στον δείκτη μετά από σχετική ανεξάρτητη αξιολόγηση που έλαβε, τον Ιούνιο 2020, από τον Διεθνή Οργανισμό FTSE.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, η Mytilineos με συνολική επίδοση ESG: 4,1 (2019:3,9) με άριστα το 5, κατάφερε να πετύχει βαθμολογία μεγαλύτερη από το 92% των αξιολογημένων εταιρειών στον τομέα των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών. Στον συγκεκριμένο δείκτη περιλαμβάνονται περισσότερες από 540 επιχειρήσεις από 24 αναπτυσσόμενες αγορές.

Η παρουσία της σε ολοένα και περισσότερους διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί αναγνώριση τόσο των σημαντικών πρωτοβουλιών της εταιρείας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όσο και της δέσμευσης της διοίκησής της για τη διασφάλιση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην επιχειρηματική της λειτουργία. Η σειρά δεικτών FTSE4Good έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την FTSE Russell, που εξειδικεύεται στις εκτιμήσεις των επιδόσεων των εταιρειών με τις καλύτερες πρακτικές παγκοσμίως σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, και διακυβέρνησης (ESG).

Λίγα λόγια για την Mytilineos:

Η Mytilineos είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες της χώρας, στους τομείς της Μεταλλουργίας, των Έργων EPC, Ηλεκτρικής Ενέργειας και Εμπορίας Φυσικού Αερίου. Η πολυσχιδής επιχειρηματική της δραστηριότητα αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ελληνική οικονομία, με αξιοσημείωτη παρουσία διεθνώς. Η εταιρεία εισήχθη το 1995 στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μετέχει στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25. Τα τελευταία χρόνια σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη, τόσο του κύκλου εργασιών, όσο και των κερδών της, και συνέβαλλε αποφασιστικά, στην δημιουργία υποδομών στην χώρα μέσω των δραστηριοτήτων της.

Αποτελεί μια διεθνώς ανταγωνιστική δύναμη στον κλάδο των Έργων EPC (Engineering – Procurement – Construction). Η Mytilineos αναλαμβάνει και υλοποιεί, μέσω της εμπορικής ονομασίας ΜΕΤΚΑ, ολοκληρωμένα ενεργειακά έργα από τη μελέτη και την προμήθεια έως την κατασκευή τους και επιτυγχάνει μια πρωτοφανή διείσδυση σε ξένες αναπτυσσόμενες αγορές, εκτελώντας παράλληλα έργα στις αγορές της Ευρώπης, Τουρκίας, Μέσης Ανατολής, Ασίας και Βόρειας Αφρικής ως μια από τις σημαντικότερες ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Σήμερα, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της Μεταλλουργίας μέσω της επωνυμίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που αποτελεί τον μεγαλύτερο καθετοποιημένο παραγωγό αλουμινίου και αλουμίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments