Πολιτική

Βασίλης Διγαλάκης κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο υφυπουργός Παιδείας

Βασίλης Διγαλάκης κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο υφυπουργός Παιδείας
Βασίλης Διγαλάκης κορωνοϊός: Λόγω θετικού κρούσματος στον οικογενειακό του κύκλο ο υφυπουργός Παιδείας τέθηκε σε καραντίνα.

Λόγω θετικού κρούσματος κορωνοϊού στον οικογενειακό του κύκλο, ο Βασίλης Διγαλάκης τέθηκε σε καραντίνα. Ο υφυπουργός Παιδείας, μάλιστα, χθες, σε ανάρτησή του στο Facebook, ενημέρωσε για αυτή την εξέλιξη τους πολίτες και τους φίλους του.

Σήμερα στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» δήλωσε πως όταν βρέθηκε το άτομο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος θετικό στον SARS-COV2, αν και δεν είχε κανένα σύμπτωμα, όλη η οικογένεια προχώρησε σε ανάλογα τεστ, τα οποία είχαν αρνητικά αποτελέσματα. Όμως, αποφάσισαν να μείνουν σε καραντίνα και σε κατ΄οίκον περιορισμό και θα επαναλάβουν το τεστ σε μια εβδομάδα. Σε περίπτωση που το δεύτερο τεστ βγει αρνητικό ο υφυπουργός Παιδείας θα επιστρέψει στο γραφείο του. Ο ίδιος διευκρίνισε πως αν και διαμένουν όλοι στο ίδιο σπίτι, κρατούν τις αποστάσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ΕΡΤ τόνισε το πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός λόγω της έντονης μεταδοτικότητάς του και των ασυμπτωματικών ασθενών, ευαισθητοποιώντας τους τηλεθεατές ότι ο ιός προσβάλλει χωρίς διακρίσεις. Τελειώνοντας, μίλησε για το πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί από τον Ιούνιο, θα γίνει και με απόσταση και με φυσική παρουσία, με τα μέτρα προστασίας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, όπου αυτό καθίσταται δυνατό. Επιπλέον, γνωστοποίησε πως το υπουργείο θέλει τους φοιτητές να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα και να μην μείνουν και άλλο εκτός των σχολών τους. Για αυτό, αν και οι μεγάλες διαλέξεις όπου συμμετέχουν πολλά άτομα θα γίνουν από απόσταση, οι μικρότερες όμως θα πραγματοποιούνται εντός των Πανεπιστημίων και με μάσκα.

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Διγαλάκη στο Facebook

Ο κορωνοϊός μας απειλεί όλους και καθένας από εμάς ενδέχεται να φέρει τον ιό ασυμπτωματικά. Άτομο του στενού…

Gepostet von Βασίλης Διγαλάκης am Dienstag, 25. August 2020

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, ο υφυπουργός έγραψε ότι: «Ο κορωνοϊός μας απειλεί όλους και καθένας από εμάς ενδέχεται να φέρει τον ιό ασυμπτωματικά. Άτομο του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος υποβλήθηκε σε τεστ για τον COVID-19 προληπτικά, πριν από ταξίδι, χωρίς να έχει εκδηλώσει συμπτώματα. Το τεστ βγήκε θετικό.

Άμεσα, ως οφείλαμε, τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου κάναμε το τεστ, αν και δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για όλους. Θα παραμείνουμε σε κατ’ οίκον περιορισμό, εργαζόμενοι από απόσταση τις επόμενες ημέρες, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. #Μένουμε_ασφαλείς».

Δείτε σε βίντεο την παρέμβασή του στην ΕΡΤ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments