Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης: Στην Κέρκυρα αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας

Γιάννης Πλακιωτάκης: Στην Κέρκυρα αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας
Γιάννης Πλακιωτάκης: Την Κέρκυρα, την Ερεικούσσα, τους Οθωνούς και τους Παξούς θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Ναυτιλίας.

Την Κέρκυρα, τα Διαπόντια Νησιά Ερεικούσσα και Οθωνούς, καθώς και τους Παξούς, θα επισκεφθεί την αύριο, Πέμπτη 27 Αυγούστου, και μεθαύριο, Παρασκευή 28 Αυγούστου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, και τον Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Ειδικότερα την Πέμπτη ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί αρχικά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και στην συνέχεια τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, ενώ ακολούθως θα αναχωρήσει για Ερεικούσσα και Οθωνούς.

Εξάλλου, την ίδια μέρα, στις 19.30 το απόγευμα θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που διοργανώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με θέμα: “Λιμενικές Υποδομές-Προγραμματιζόμενα λιμενικά έργα στην ΠΕ Κέρκυρας και Αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων επί της εξελισσόμενης τουριστικής περιόδου, λόγω της πανδημίας Covid19 – Θέματα συντονισμού Νησιωτικής Πολιτικής”. Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίγκας, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή, ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη του Αγίου Σπυρίδωνα και ακολούθως θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθεί την Λευκίμμη και ακολούθως τους Παξούς, όπου θα συναντηθεί με τους Δημάρχους των εν λόγω περιοχών, καθώς επίσης και με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που εδρεύουν στις δύο παραπάνω περιοχές.

Τις προηγούμενες ημέρες υπενθυμίζεται πως ο κ. Πλακιωτάκης είχε επισκεφθεί την Αίγινα, τον Πόρο και τις Σπέτσες:

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη ο κ. Πλακιωτάκης επικέφθηκε τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές προκειμένου να παρακολουθήσει την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19, στους τρεις προορισμούς του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αυξημένη τουριστική δραστηριότητα.

Τι μέτρα ίσχυαν στα νησιά αυτά:

  • Ως τις 24 Αυγούστου εφαρμόζεται όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστιατόρια, κτλ).
  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής έως τις 24 Αυγούστου.
  • Σε Πάρο κι Αντίπαρο λαμβάνονται πιο ισχυρά μέτρα από 15/8 στις 06:00 έως τις 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, επιτρέπεται συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α’ βαθμού και μάσκες παντού.
  • Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο – Το κλείσιμο καταστημάτων από τις 23:00 μετατίθεται για τα μεσάνυχτα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα, δομές φιλοξενείας
  • Όσοι επιστρέφουν με άδειες κι εργάζονται σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο.
  • Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments