Πολιτική

Ζαχαράκη σχολεία: Δύο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό – Αντισηπτικά σε κάθε τάξη

Ζαχαράκη σχολεία: Δύο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό – Αντισηπτικά σε κάθε τάξη
Ζαχαράκη σχολεία: Διευκρινήσεις αναφορικά με το τι ισχύει για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία έδωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Στο θέμα των μασκών και στο τι ισχύει για μαθητές και εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open διευκρίνισε πως στο πλαίσιο των μέτρων που έχει η λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού με το πρώτο κουδούνι θα δοθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από δύο υφασμάτινες μάσκες.

Επίσης, τόνισε πως θα υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τάξη και πως το υπουργείο θα εφαρμόσει τα μέτρα που υποδεικνύονται από τους επιστήμονες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι σημαντική και ότι γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστεί η κανονικότητα στις σχολικές συνθήκες ενώ επισήμανε, ότι μέχρι στιγμής, η ημερομηνία έναρξης των σχολείων είναι η 7η Σεπτεμβρίου. Για τις περιπτώσεις γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στην τάξη, η υφυπουργός Παιδείας σχολίασε πως οι κανόνες θα ισχύσουν για όλους.

Ακολουθεί το βίντεο από το Open με όσα είπε:

Τι θα ισχύει για όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες:

Σε χθεσινές της δηλώσεις ερωτηθείσα για το πως θα αντιμετωπίζονται γονείς, εκπαιδευτικοί ή παιδιά που αρνούνται να συμμορφωθούν με τη χρήση της μάσκας, η κ. Ζαχαράκη στάθηκε στο κομμάτι της ενημέρωσης. «Πρέπει να είναι συνεχές το μήνυμα για τη σημασία του να φοράμε μάσκα, θα είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι γιατροί, ήδη έχει προσφερθεί ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς μας και βέβαια με καμπάνια και με γραπτό υλικό και σποτ, για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της σημασίας της μάσκας» υπογράμμισε.

Ενώ όπως τόνισε οι κανόνες είναι «κοινοί για όλους» και «θα διευκρινιστούν τις επόμενες μέρες οι κυρώσεις» για όσους παραβαίνουν τους κανόνες. «Μιλάμε για έναν οδικό χάρτη και η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα» ανέφερε η υφυπουργός ενώ εν συνεχεία εξέφρασε την εμπιστοσύνη των αρχών προς τους εκπαιδευτικούς και εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τήρηση των προστατευτικών μέτρων από πλευρά τους.

Τέλος, εξήγησε ότι στο υπουργείο Παιδείας γνωρίζουν ότι υπάρχει «διαφορετικό δυναμικό» στα τμήματα στην Ελλάδα «ανάλογα με το που βρίσκεται το κάθε σχολείο». «Η χώρα μας έχει πολλά νησιά, ηπειρωτικά μέρη, δυσπρόσιτα μέρη», είπε. «Και πράγματι το κάθε παιδί για τον γονέα είναι το 100% του ενδιαφέροντος σε αυτό λοιπόν το ενδιαφέρον θέλουμε να ανταποκριθούμε με μέτρα που θα έχουν στόχο την προστασία της ασφάλειας παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και έπειτα την επαναφορά την επανασύνδεση με την σχολική πραγματικότητα» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments