Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι – Στα 254 τα θύματα

Ελλάδα κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι – Στα 254 τα θύματα
Ελλάδα κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων στη χώρα μας καθώς το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστός ο θάνατος δύο ακόμα συμπολιτών μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 254.

Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 254.

Συγκεκριμένα, 74χρονος ο οποίος νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική μονάδα του Νοσοκομείου «Γεννηματά» Αθηνών, στις 12 Αυγούστου, κατέληξε την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 13 Αυγούστου. Ο άντρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, διατατική μυοκαρδιοπάθεια και Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια χωρίς αιμοκάθαρση. Το δεύτερο θύμα κορωνοϊού, που δηλώθηκε σήμερα, αφορά 45χρονο που εισήχθη στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» στις 29 Ιουλίου και κατέληξε στις 4 Αυγούστου.

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Πιθανό να δούμε 500 κρούσματα τις επόμενες ημέρες»

Κανένα περιθώριο εφησυχασμού δεν υπάρχει μετά τα 293 κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης. «Η εικόνα της επιδημίας στη χώρα μας είναι εύκολο να αλλάξει» τόνισε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου.

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δεn σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. Αναφορικά με το ρεκόρ των 293 κρουσμάτων την Τετάρτη, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πως θα κινηθούν οι αριθμοί σήμερα και αύριο για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιδημία ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και «σίγουρα όλο τον χειμώνα» ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους. «Εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη» εξήγησε. Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου ανέφερε πως για την ώρα δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η ημερομηνία αυτή. «Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες», είπε ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων που θα καθορίσει τις αποφάσεις εξηγώντας ότι η αρμόδια επιτροπή εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments