Τεχνολογία

TikTok: Παραιτήθηκε ο CEO της εφαρμογής

TikTok: Παραιτήθηκε ο CEO της εφαρμογής
TikTok: Την παραίτησή του από τη θέση του CEO του TikTok υπέβαλλε ο Kevin Mayer.

Το Μάιο έγινε το “μπαμ” σε επίπεδο στελεχών και ο Kevin Mayer της Disney έγινε ο νέος CEO του TikTok. Ωστόσο, οι πολιτικές αναταραχές με το ban της υπηρεσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον Mayer και με εσωτερική επιστολή ενημέρωσε τους υπαλλήλους του TikTok πως παραιτείται. Σημειώνεται πως ο Mayer ήταν υπεύθυνος για το launch του Disney Plus.

Στην επιστολή του αναφέρει πόσο ενθουσιασμένος ήταν όταν ανέλαβε την εταιρία, αλλά το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει και χρειάζονται δομικές αλλαγές.

“Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει άρδην, σκέφτηκα πολύ ποιες δομικές εταιρικές αλλαγές θα χρειαστούν και τι θα σημαίνει αυτό για τον παγκόσμιο ρόλο τον οποίο ανέλαβα. Με αυτό στο μυαλό μου και καθώς αναμένεται να φτάσουμε σε μία λύση πολύ σύντομα, με βαριά καρδιά σας ανακοινώνω πως αποφάσισα να αφήσω την εταιρία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αποχώρηση του Mayer γίνεται εν μέσω διαπραγματεύσεων εξαγοράς του TikTok με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πορεία τους. Το TikTok με μία σύντομη ανακοίνωση στηρίζει την απόφαση του Mayer: “Καταλαβαίνουμε πως οι πολιτικές δυναμικές τους τελευταίους μήνες έχουν αλλάξει σημαντικά το τον αρχικό ρόλο του Kevin και σεβόμαστε πλήρως την απόφασή του. Τον ευχαριστούμε για το χρόνο του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο”. Τα καθήκοντα του αναλαμβάνει προσωρινά η Γενική Διευθυντής του TikTok, Vanessa Pappas.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει στραφεί κατά της εφαρμογής.

Η εταιρία δεν άφησε αναπάντητα τα όσα έπραξε ο Τραμπ με αποτέλεσμα να σχεδιάζει να υποβάλει αγωγή κατά της κυβέρνησης Τραμπ ώστε να αντικρούσει την εντολή η οποία της απαγορεύει να επιχειρεί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έχει υποβάλει αγωγή,με τους  ιθύνοντες να δηλώνουν ότι «διαφωνούν έντονα» με τα όσα εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος στις 6 Αυγούστου έδωσε διαταγή απαγόρευσης της εφαρμογής στις ΗΠΑ εντός 45 ημερών.

Μετέπειτα, έδωσε προθεσμία 90 ημερών για την εκποίηση των δραστηριοτήτων του TikTok στις ΗΠΑ. «Αυτό που συναντήσαμε ήταν η έλλειψη μίας διάφανης διαδικασίας, καθώς η κυβέρνηση δεν έδωσε προσοχή στα γεγονότα και προσπάθησε να εισέλθει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments