Διεθνή

«Χαστούκι» Μέρκελ στον Ερντογάν

«Χαστούκι» Μέρκελ στον Ερντογάν
Μέρκελ Ερντογάν: «Όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προς τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέντευξή της που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή (28 Αυγούστου)

«Όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, ενώ εντείνεται η ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, με παρατεταμένες έρευνες του Oruc Reis και ανάπτυξη του ελληνικού στόλου απέναντι στον ελληνικό. Παράλληλα, ερωτηθείσα για την κρίση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας ως κράτη μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων φίλων μας», χαρακτηρίζοντας «στοιχειώδες» οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τον διάλογο.

Πλήρης η αλληλεγγύη στα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Να αναφέρουμε πως η Γερμανίδα καγκελάριος παραχωρεί την ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, στην οποία τοποθετείται εφ’ όλης της ύλης. Πανδημία, εξελίξεις στην Ευρώπη, εκπαίδευση και οικονομία είναι τα θέματα στα οποία αναφέρεται φέτος η Άνγκελα Μέρκελ. Εξάλλου, και πριν από μερικές ημέρες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο εξέφρασε την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Εκφράσαμε την κοινή μας ανησυχία για τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η κατάσταση να αποκλιμακωθεί. Είναι πολύ επικίνδυνη. Εκφράσαμε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά τους», δήλωσε η κυρία Μέρκελ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι «για μια ακόμη φορά παραπέμψαμε στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα ασχοληθούμε σε βάθος με την σχέση μας με την Τουρκία, κάτι που ασφαλώς έχει πολλές πτυχές».

Η Γερμανία, συνέχισε η Καγκελάριος, «τάσσεται υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου για τα διαφιλονικούμενα ζητήματα της οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων». «Αυτός ο διάλογος υπήρχε μέχρι το 2016. Από την σκοπιά μας πρέπει, ιδιαίτερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, να ξαναρχίσει. Αλλά πρέπει ωστόσο να ανησυχεί κανείς για τις εντάσεις και θα επανέλθουμε σε βάθος τον Σεπτέμβριο», κατέληξε η καγκελάριος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments