Πολιτική

Οικονόμου κορωνοϊός: Συνεχείς οι προσπάθειες για την προστασία του προσωπικού της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής

Οικονόμου κορωνοϊός: Συνεχείς οι προσπάθειες για την προστασία του προσωπικού της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής
Οικονόμου κορωνοϊός: Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια και σχεδιασμό για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη αναφορικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού σε αστυνομία και πυροσβεστική.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια και σχεδιασμό για την αποτροπή της εξάπλωσης της Covid 19 στα στελέχη της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέφερε ο υφυπουργός, τονίζοντας πως τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές δεν μπορεί να λυθούν από τη μια ημέρα στην άλλη.

Το υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενώ σε κάθε αστυνομική περιφέρεια έχουν οριστεί αξιωματικοί που είναι υπεύθυνοι για την εποπτεία τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στις υπηρεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Οικονόμου, στην ΕΛΑΣ υπάρχουν 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 173 περιστατικά σε κατ οίκον περιορισμό. Στην Πυροσβεστική είναι 6 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4 περιστατικά σε κατ΄οίκον περιορισμό. Στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής υπάρχει 1 επιβεβαιωμένο κρούσμα και 54 περιστατικά σε κατ΄οίκον περιορισμό.

«Καθημερινά οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανταποκρινόμενοι σε εκτενές πλέγμα αρμοδιοτήτων. Σε αυτό το πεδίο που επιχειρούν αδιάκοπα, βρίσκονται αντιμέτωποι εδώ και πολλούς μήνες και με την υγειονομική απειλή του κορωνοϊού. Από την πρώτη στιγμή, σύσσωμη η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται πλάι στα στελέχη της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μεριμνώντας για την προστασία έναντι της πανδημίας».

«Λαμβάνουμε πλήθος πρωτοβουλιών με αποκλειστικό γνώμονα τη μέγιστη προφύλαξη των ιδίων, των οικείων τους αλλά και του συνόλου της κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τόνισε ότι το υπουργείο είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και με χώρες της ΕΕ, προκειμένου να αντλεί πληροφορίες για τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει και να τις ενσωματώσει. Σε ό,τι αφορά τα στελέχη της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Οικονόμου, καταβάλλονται διαρκείς προσπάθειες για την εξασφάλιση υγειονομικού υλικού και λήψης όλων των ενδεδειγμένων μέτρων. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα συμβασιοποιηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για προμήθεια επιπλέον υγειονομικού υλικού καθώς και τεχνικού εξοπλισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments