Τεχνολογία

Apple Facebook: Ο λόγος που απαγόρευσε αναβάθμιση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Apple Facebook: Ο λόγος που απαγόρευσε αναβάθμιση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Apple Facebook: Φαίνεται πως φουντώνει η διαμάχη μεταξύ τους.

Η Apple απαγόρευσε αναβάθμιση του Facebook που ενημέρωνε τους καταναλωτές για το μερίδιο του App Store.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook ενημέρωσε την Πέμπτη (27 Αυγούστου) το Reuters πως η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας απέρριψε την προσπάθεια της εφαρμογής να ενημερώσει τους χρήστες του iOS, πως η Apple θα παρακρατούσε το 30% των πωλήσεων στο νέο online events χαρακτηριστικό του. Έτσι, το Facebook αναγκάστηκε να προχωρήσει με την αναβάθμιση της εφαρμογής του, αφαιρώντας το συγκεκριμένο μήνυμα.

Πώς λειτουργούν τα online events του Facebook;

Να θυμίσουμε πως στα online events του Facebook ο χρήστης μπορεί να διοργανώνει ένα event, το οποίο για να το παρακολουθήσουν οι υπόλοιποι, θα χρεώνονται ένα ποσό που θα αποφασίσει ο διοργανωτής. Το Facebook έχει πει πως για τον πρώτο χρόνο δεν θα χρεώνει την υπηρεσία και όλα τα έσοδα θα καταλήγουν στον διοργανωτή. Στην περίπτωση της Apple όμως, ο διοργανωτής θα λαμβάνει το 70% των εσόδων, αφού το υπόλοιπο 30% θα το παρακρατά η Apple.

Για αυτό, το Facebook ζήτησε από την Apple να παραιτηθεί του μεριδίου της για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες εν μέσω πανδημίας, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε. Στον αντίποδα, ηApple, ενώ δεν προσέφερε δημόσια δήλωση, ενημέρωσε το Facebook πως παραβιάζει έναν κανόνα του App Store, σύμφωνα με τον οποίο οι developers απαγορεύεται να δείχνουν «άσχετες» πληροφορίες στον χρήστη.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, έπρεπε να έχουμε την επιλογή να βοηθάμε τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν που πάνε πραγματικά τα λεφτά με τα οποία σκοπεύουν να βοηθήσουν μικρές επιχειρήσεις. Δυστυχώς η Apple απέρριψε τη σημείωση διαφάνειας σχετικά με το φόρο του 30%, αλλά εργαζόμαστε για να κάνουμε αυτήν την πληροφορία διαθέσιμη μέσα από την εφαρμογή», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση το Facebook.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments