Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Εργαζόμενοι σε εταιρία οι 14 θετικοί στον ιό

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Εργαζόμενοι σε εταιρία οι 14 θετικοί στον ιό
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Από τα 32 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 14 αφορούν σε εργαζόμενους σε εταιρία μετάλλου στον Δήμο Δέλτα.

Ανησυχία και πάλι στη Θεσσαλονίκη καθώς από τα 32 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για την πόλη, τα 14 αφορούν εργαζόμενους σε εταιρία μετάλλου στον Δήμο Δέλτα. Υπενθυμίζουμε ότι τα κρούσματα στην Βόρεια Ελλάδα είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν μετά τον εντοπισμό μολύνσεων σε εργοστάσια, όπως αυτό της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, 14 εργαζόμενοι στην εν λόγω επιχείρηση βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και ήδη από χτες κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους υπευθύνους της εταιρίας προκειμένου να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Ήδη οι χώροι της εταιρείας απολυμαίνονται, ενώ αναμένονται οι περαιτέρω οδηγίες από τον ΕΟΔΥ όσον αφορά στο προσωπικό, την ιχνηλάτηση των επαφών τους, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τμημάτων της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ανακοινώθηκαν «32 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 17 αναφέρουν σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα και 14 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας» σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα grtimes.gr, οι εργαζόμενοι οι οποίοι επέστρεψαν από την καλοκαιρινή άδειά τους υποβλήθηκαν προληπτικά, με πρωτοβουλία της εταιρίας, σε τεστ για τον κοροναϊό.

Οι πρώτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για 12 θετικούς εργαζόμενους και δύο άτομα που συνδέονται με αυτούς (και εντοπίστηκαν κατά την ιχνηλάτηση), ενώ το δεύτερο τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν ήταν αρνητικό. Τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα και τρίτου τεστ, ενώ δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία.

Άλλοι δύο θάνατοι σήμερα

Ακόμα μία γυναίκα ηλικίας 84 ετών έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 262. Νωρίτερα ακόμα ένας συμπολίτης μας , 58 ετών είχε εκπνεύσει στο νοσοκομείο Σωτηρία μετά από νοσηλεία του εκεί από τον Μάρτιο.

Η άτυχη γυναίκα διεκομίσθη άσφυγμη στο νοσοκομείο Καρδίτσας το απόγευμα της Παρασκευής, διαπιστώθηκε -μετά τη διενέργεια τεστ και νεκροτομής- ότι έπασχε από τη νόσο Covid-19. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κατά πόσο η ηλικιωμένη γυναίκα έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments