Διεθνή

Πόρτλαντ: Έτοιμος να συνδράμει με όλα τα κατασταλτικά μέσα δηλώνει ο Τραμπ

Πόρτλαντ: Έτοιμος να συνδράμει με όλα τα κατασταλτικά μέσα δηλώνει ο Τραμπ
Πόρτλαντ: Μαίνονται οι διαδηλώσεις στην πολιτεία της Αμερικής και δεν λείπουν και οι συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του Τραμπ και αντιφασιστών. Ο Αμερικάνος πρόεδρος δήλωσε πως μπορεί να συνεισφέρει ώστε να επιβληθεί «ο νόμος και η τάξη».

Οι διαδηλώσεις στην Αμερική όχι μόνο δεν κάμπτονται αλλά αναζωπυρώνονται μετά τα νέα περιστατικά αστυνομικής βίας στο Ουισκόνσιν. Στο Πόρτλαντ είναι συχνές οι διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών διακρίσεων, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ομάδες ακροδεξιών υποστηρικτών του προέδρου εισχωρούν σε αυτές και πυροβολούν διαδηλωτές. Κάτι παρόμοιο συνέβη και σε διαδήλωση στο Ουισκόνσιν όπου 17χρονος ακροδεξιός που δρούσε μαζί με την αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε δύο από τους συγκεντρωμένους σε διαδήλωση.

Το «σχέδιο» Τραμπ έρχεται από τα παλιά

Ο Τραμπ βέβαια δεν μπορεί να ξεφύγει από το δόγμα του νόμου και της τάξης και έτσι τόνισε για ακόμα μία φορά ότι είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει με οποιοδήποτε τρόπο στις τοπικές κυβερνήσεις προκειμένου να σταματήσουν τις διαδηλώσεις. Αυτό ανέφερε ακόμα μία φορά με αφορμή το Πόρτλαντ που δεν λείπουν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και ακροδεξιούς.

Το μόνο που περιμένει ο ίδιος για να βάλει σε εφαρμογή ακόμα ένα σχέδιο νόμου και τάξης είναι το αίτημα από τους κυβερνήτες, Ρεπουμπλικάνους ή Δημοκρατικούς. Εξάλλου έχει επαναλάβει όχι στο μακρινό παρελθόν ότι θα ήταν διατεθειμένος να κατεβάσει την εθνοφρουρά προκειμένου να καταστείλει τις οργισμένες αντιδράσεις. Τουλάχιστον προς το παρόν, οι τοπικοί κυβερνήτες είναι αρκετά πιο διστακτικοί σε κάτι τέτοιο, καθώς σκέφτονται ότι αυτό θα μπορούσε να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και να ριζοσπαστικοποιήσει την εξέγερση.

Η περίπτωση του Πόρτλαντ και η πρόταση Τραμπ

Ένας άνθρωπος δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό στο Πόρτλαντ, αργά χθες, καθώς συνεπλάκησαν διαδηλωτές από διαφορετικές ομάδες. Συχνές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται για μήνες στην αναφερόμενη πόλη κατά των φυλετικών διακρίσεων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εξελίσσονται σε βίαιες συμπλοκές.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να διαθέσει περισσότερα ομοσπονδιακά μέσα για την επιβολή τήρησης της νομοθεσίας, σε όποιον Ρεπουμπλικάνο ή Δημοκρατικό κυβερνήτη αιτηθεί τη διάθεσή τους, όπως δήλωσε σήμερα ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μάρκ Μίντοους.

“Είμαστε έτοιμοι. Στην κυριολεξία, ο πρόεδρος είναι έτοιμος να διασφαλίσει ότι παρέχουμε οποιαδήποτε υποστήριξη επιβολής του νόμου μπορούμε,” δήλωσε ο Μίντοους στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC.

“Οποιοσδήποτε κυβερνήτης Ρεπουμπλικάνος ή Δημοκρατικός, οποιαδήποτε ειδική περιοχή μπορεί να αιτηθεί βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Έχουμε τη θέληση να πάμε. Έχουμε τη θέληση να διαθέσουμε επιπλέον μέσα, όπως κάναμε στην Κενόσα,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments