Ελλάδα

Αττικόν: Το χρονικό της τραγωδίας – Τι ανακοίνωσε το νοσοκομείο

Αττικόν: Το χρονικό της τραγωδίας – Τι ανακοίνωσε το νοσοκομείο
Αττικόν: Όλο και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιστατικό στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου ένας άντρας μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου στο νοσοκομείο Αττικόν όταν ένας άντρας μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια βούτηξε στο κενό από τον τέταρτο όροφο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο 59χρονος είχε κάνει επέμβαση στις 19 Αυγούστου για σοβαρή ασθένεια στον πνεύμονα και παρέμενε εκεί για νοσηλεία. Μετά τις 5:00 τα ξημερώματα χτύπησε το ειδικό κουδούνι για να πάει στο δωμάτιό του κάποια από τις νοσηλεύτριες που είχε βάρδια.

Εκείνος κρύφτηκε πίσω από την πόρτα του δωματίου και όταν εκείνη μπήκε μέσα την χτύπησε στο κεφάλι και μετά άρχισε να την μαχαιρώνει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι φρούτου.

Η νοσηλεύτρια έπεσε αιμόφυρτη στο δάπεδο έχοντας σοβαρά αλλά ευτυχώς ότι θανατηφόρα χτυπήματα. Ο δράστης πέταξε τους ορούς και ανέβηκε τρέχοντας στον πέμπτο όροφο και έβαλε τέλος στη ζωή του, πηδώντας στο κενό από το παράθυρο. Οι Αρχές ερευνούν τα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη καθώς όπως αναφέρουν πηγές μέσα από το νοσοκομείο, στις μέρες της νοσηλείας του δεν είχε δείξει σημάδια επιθετικότητας. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έπαιρνε χάπια ψυχολογικής υποστήριξης λόγω του ιατρικού σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Η νοσηλεύτρια, 32 ετών και μητέρα δυο παιδιών, έχει σοβαρά τραύματα αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του. Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης».

Ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώθηκε για το περιστατικό:

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή του ΠΓΝ «Αττικόν» Σπύρο Αποστολόπουλο, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας που τραυματίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και ζήτησε από τον Διοικητή να της μεταφέρει τις θερμές ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments