Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα ένας θάνατος – Στους 264 συνολικά οι νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα ένας θάνατος – Στους 264 συνολικά οι νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων στους 264.

Ακόμα ένας θάνατος από κορωνοϊό ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό στη χώρα μας στους 264 συνολικά νεκρούς από την επιδημία. Πρόκειται για μια 88χρονη γυναίκα που κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η άτυχη γυναίκα ήταν από τους τρόφιμους του γηροκομείου «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Είναι το 17ο θύμα του κορονοϊού από το γηροκομείο. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Οι οίκοι ευγηρίας είναι οι αδύναμοι κρίκοι της πανδημίας

Συναγερμός σήμανε χθες, μετά από εντοπισμό θετικού κρούσματος σε γηροκομείο στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ στη συγκεκριμένη δομή μένουν 67 ηλικιωμένοι και μέχρι στιγμής δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος ή η έξοδος. Τηρείται αυστηρό πρωτόκολλο προφύλαξης κατά της διασποράς του κορωνοϊού και αύριο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί στο γηροκομείο.

Η 28χρονη νοσηλεύτρια, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ανέβασε πυρετό την Παρασκευή πηγαίνοντας να εργαστεί. Μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το οποίο βγήκε θετικό το Σάββατο.

Η 28χρονη ενημέρωσε τη μονάδα, που με τη σειρά της ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η νοσηλεύτρια βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ μέχρι στιγμής κανείς άλλος στη δομή δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει εκδηλώσεις συμπτώματα του ιού.

Οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων αναδεικνύονται οι πιο αδύναμοι κρίκοι της πανδημίας. Ήδη η διασπορά του κορωνοϊού στους δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη έδειξε ότι η προσοχή της πολιτείας πρέπει να είναι μεγαλύτερη σε τέτοιες δομές.

Από σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Αττική

Σε μια τέτοια κατεύθυνση από σήμερα ξεκίνησαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε κοινωνικές δομές της Αττικής. Ακόμα πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη για περισσότερους ελέγχους και μετά το κρούσμα στο γηροκομείο του Μοσχάτου.

Τους ελέγχους θα διεξάγουν εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, θα επισκεφτούν διαδοχικά, τις παραπάνω δομές και θα προβούν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments