Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μήνυμα από το 112 στο Ηράκλειο – Εκτάκτως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μήνυμα από το 112 στο Ηράκλειο – Εκτάκτως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σήμερα το απόγευμα, στις 7.20 μμ χτύπησε στα κινητά των Ηρακλειωτών το μήνυμα από τη Γραμματεία της Πολιτικης Προστασίας με οδηγίες.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σήμερα το απόγευμα, στις 7.20 μμ χτύπησε στα κινητά των Ηρακλειωτών το μήνυμα από τη Γραμματεία της Πολιτικης Προστασίας με οδηγίες.

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται αύριο το πρωί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Μάλιστα ο κ. Αρκουμανέας θα έχει ραντεβού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στις 9.30, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρει και το newshub.gr, η άφιξη του κ. Αρκουμανέα συμπίπτει με την έναρξη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο στις 6 το πρωί! Την ίδια ώρα αργά το απόγευμα, στις 7.20 μμ χτύπησε στα κινητά των Ηρακλειωτών μήνυμα από τη Γραμματεία της Πολιτικης Προστασίας!

Τα μέτρα στο Ηράκλειο

Με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το Ηράκλειο Κρήτης τίθεται και αυτό σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Από αύριο 1/9 θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, δεν θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, και αναστέλλονται κάθε είδους εκδηλώσεις όπως και η λειτουργία των λαϊκών αγορών. Επίσης προβλέπεται ότι για όσες επιχειρήσεις επηρεάζεται η λειτουργία τους, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης των εργαζομένων.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

• Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

• Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

• Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης μέρας στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τρίτη 01-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τρίτη 15-09-2020 και Ω/06:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments