Ελλάδα

Αττικόν: Ο δράστης της επίθεσης πίστευε πως είχε αδίκως υποβληθεί σε επέμβαση

Αττικόν: Ο δράστης της επίθεσης πίστευε πως είχε αδίκως υποβληθεί σε επέμβαση
Αττικόν: Τι αποκάλυψε η γυναίκα του 59χρονου που μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο Αττικόν.

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιστατικό στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου ένας άντρας τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Αυγούστου μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια βούτηξε στο κενό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 59χρονος είχε υποβληθεί τις προηγούμενες ημέρες σε χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο άντρας διαγνώστηκε με καρκίνο και στις 19 Αυγούστου, έχοντας ολοκληρώσει εξετάσεις και θεραπείες, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί όγκος.

Από τότε παρέμενε νοσηλευόμενος στο δωμάτιο 6 του πρώτου ορόφου, με τους γιατρούς να του χορηγούν ηρεμιστικά χάπια, όπως συνηθίζεται στους ασθενείς σε μετεγχειρητικό στάδιο. Η σύζυγός του, που κλήθηκε να καταθέσει στις αρχές, είπε πως ο 59χρονος δεν είχε ιστορικό ψυχικών διαταραχών. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες πίστευε πως οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν αδίκως υποβάλει σε επέμβαση.

Το χρονικό του συμβάντος:

Μετά τις 5:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Αυγούστου ο 59χρονος χτύπησε το ειδικό κουδούνι για να πάει στο δωμάτιό του κάποια από τις νοσηλεύτριες που είχε βάρδια. Εκείνος κρύφτηκε πίσω από την πόρτα του δωματίου και όταν εκείνη μπήκε μέσα την χτύπησε στο κεφάλι και μετά άρχισε να την μαχαιρώνει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι φρούτου. Η νοσηλεύτρια έπεσε αιμόφυρτη στο δάπεδο έχοντας σοβαρά αλλά ευτυχώς ότι θανατηφόρα χτυπήματα.

Στη συνέχεια, ο δράστης πέταξε τους ορούς και ανέβηκε τρέχοντας στον τέταρτο όροφο και έβαλε τέλος στη ζωή του, πηδώντας στο κενό από το παράθυρο. Ζούσε 13 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ήταν πατέρας δύο κοριτσιών. Η νοσηλεύτρια, 32 ετών και μητέρα δυο παιδιών, έχει σοβαρά τραύματα αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Μάλιστα, μια άλλη νοσηλεύτρια που παρενέβη προσπαθώντας να σώσει τη συνάδελφό της. Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο αποκάλυψε: “Το θέμα μου είναι να γίνει καλά η συνάδελφος, δεν με απασχολεί τίποτα άλλο. Προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί της. Άκουσα τις φωνές της και βγήκα να δω τι γίνεται. Την είχε κάτω και απειλούσε αυτήν και τους γύρω του, ότι αν πλησιάσει κάποιος θα τη σκοτώσει. Δεν με είδε γιατί με είχε πλάτη. Το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να του κλωτσήσω το χέρι να φύγει το μαχαίρι πιο πέρα. Και κάλεσα σε βοήθεια”.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του. Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments