Ελλάδα

Κορωνοϊός στρατός: Τεστ σε όλους τους νεοσύλλεκτους των Ενόπλων Δυνάμεων

Κορωνοϊός στρατός: Τεστ σε όλους τους νεοσύλλεκτους των Ενόπλων Δυνάμεων
Κορωνοϊός στρατός: Με τεστ θα παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι των Ενόπλων Δυνάμεων τον Σεπτέμβρη όπως ανακοίνωσε η ΓΓΠΠ.

Οι νεοσύλλεκτοι των Ενόπλων Δυνάμεων που παρουσιάζονται τον Σεπτέμβρη, θα υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια στο προσωπικό, σύμφωνα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται από κλιμάκια των ΕΔ και του ΕΟΔΥ.

Περαιτέρω, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε στενή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, αποστέλλει με προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και με SMS, προς όλους τους νέους στρατεύσιμους και στα τρία σώματα των ΕΔ χρήσιμες οδηγίες προστασίας ενόψει της κατάταξής τους.

Καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση και οι ειδικοί ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, οι χώροι αναγκαστικού συγχρωτισμού κινδυνεύουν από τη διασπορά του κορωνοϊού. Τέτοιοι είναι και τα στρατόπεδα που το κρίσιμο είναι να μην εισέλθει κρούσμα κορωνοϊού.

Κρούσμα σε φρεγάτα Πολεμικού Ναυτικού

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το onalert.gr, που επικαλείται πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Αμέσως άρχισε η ιχνηλάτηση, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Πολεμικό Ναυτικό τηρούνται κατά γράμμα οι προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε περιστατικό που εντοπίζεται.

Οι ίδιες πηγές πάντως διαβεβαιώνουν πως ο εντοπισμός του κρούσματος δεν εμπνέει καμία ανησυχία για την υγεία του πληρώματος και την επιχειρησιακή διάθεση του στόλου.

Δερμιτζάκης: Τα κρούσματα είναι 50 φορές παραπάνω

Την εκτίμηση πως τα πραγματικά κρούσματα κορωνοιού που καταγράφονται ημερησίως στην Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού, μεγαλύτερη απ’ όσο έχει εκτιμηθεί. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα» τόνισε εξηγώντας πως κατά την εκτίμηση του τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες και χωρίς συμπτώματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη καταγραφή τους. «Με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει υπολογίζω ότι τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μια μέρα.» κατέληξε.

«Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του ιού αυτού είναι πολύπλοκα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Δερμιτζάκης προσθέτοντας πως άλλο πρόβλημα αναφορικά με τον ιό είχαμε την περίοδο Μάρτιου- Απριλίου όταν και γέμιζαν οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε τώρα που ζητούμενο είναι να ελεγχθεί η μετάδοση του και πιθανότατα εντελώς άλλα προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments