Ελλάδα

Τσιόδρας: Γι’ αυτό περιόρισα τις εμφανίσεις μου

Τσιόδρας: Γι’ αυτό περιόρισα τις εμφανίσεις μου
Τσιόδρας ενημέρωση: Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στη σημερινή παρουσία αναφέρθηκε στους λόγους που περιόρισε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε σήμερα στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό αφού την προηγούμενη εβδομάδα τον αντικαθιστούσε ο καθηγηγής, Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο λοιμωξιολόγος που συνδέθηκε -μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά με την ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Άνοιξη- αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής: «τον τελευταίο καιρό έχω κρατήσει μία απόσταση από δημόσιες εμφανίσεις. Όχι γιατί δεν ενδιαφέρομαι για την ενημέρωσή σας. Έχουμε επικεντρωθεί με την ομάδα των επιστημόνων της επιτροπής μας στη βαθύτερη ανάλυση των στοιχείων, των επιστημονικών δεδομένων για την πορεία του ιού, στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη θεραπευτική και τα εμβόλια για τον ιό, με αδιάκοπη καθημερινή και πολύωρη εργασία».

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως «ειδικές υποομάδες της Επιτροπής μας ανανέωσαν τα κριτήρια για τα τεστ, για τις θεραπευτικές οδηγίες, οι οποίες περιλαμβάνουν φάρμακα όπως η ρεμδεσιβίρη και η δεξαμεθαζόνη, επεξεργαζόμαστε τα καλύτερα δυνατά επιδημιολογικά δεδομένα για την παρακολούθηση της νόσου, τον συντονισμό της παρουσίασης της πληροφορίας και τη συνεχή εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό, με τον ΕΟΔΥ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ο καθηγητής, αμέσως μετά είπε ότι σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολίων, μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων συμμετέχουν με διαφάνεια στις συζητήσεις που αφορούν τα εμβόλια που είναι σε κλινικές δοκιμές. «Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα μας βγάλει απ’ αυτή την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας, «άλλοι συνάδελφοι από την Επιτροπή αναλαμβάνουν κατά καιρούς τον ρόλο της ενημέρωσής σας ώστε όλη η δουλειά να συνεχίζεται αδιάλειπτα με κοινό γνώμονα τη σωστή πληροφόρηση βασισμένη στη γνωστή, επιστημονική αλήθεια. Ούτε εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, ούτε φυσικά εσάς».

«Εισηγούμαστε με ουδέτερο πνεύμα και χωρίς διακρίσεις στην πολιτική ηγεσία, η οποία παίρνει δύσκολες αποφάσεις με μεγάλη αβεβαιότητα», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «όπου παραστεί η ανάγκη τρέχουμε», ενώ υπενθύμισε τη συμμετοχή του στις τηλεδιασκέψεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ενημέρωση όλων σας είναι απαραίτητη και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμο και επανήλθε με άλλους επιστήμονες και όποτε κρίνεται απαραίτητο θα εμφανίζομαι και εγώ, κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments